Skip to content
Sport

Ion Țiriac vrea să vândă turneul de tenis de la Madrid. Care este motivul

Ion Ţiriac vrea să mute sau să vândă turneul de la Madrid, motivul principal fiind veniturile considerabil mai reduse aduse de partidele feminine, comparativ cu cele masculine.

Cred ca trebuie sa calculam si sa vedem cati bani aduc barbatii si cati aduc femeile din drepturile TV. Pentru ca altfel va trebui sa compensam, sa compensam, sa compensam… Si nu poti sa compensezi pentru totdeauna! Este un sport frumos, dar nu cred ca femeile se pot plange ca nu castiga suficient„, a spus Tiriac, potrivit romaniatv.net.

Ion Tiriac este fortat de ATP sa mareasca premiile, insa acest lucru ar insemna o crestere si in competitia feminina. El a luat deja legatura cu WTA pentru a gasi o solutie.

„Daca maresc si premiile femeilor, voi fi falit si nu mai stiu cum sa organizez un turneu de tenis. Iar eu am facut tenis inca din anii ’60. Cum sa spui ca sunt egali? Nu sunt egali. Da, prefer o femeie pe teren, arata mai bine, e mai frumoasa. Chiar si in fata lui Federer prefer o femeie. Dar ele nu-mi pun pe masa aceeasi bani„, s-a plans Ion Tiriac.

Daca un barbat imi aduce 40 de dolari din televizari, iar o femeie doar 7 dolari, nu e la fel. Sfarsit! Poate ca le poti plati pe ultimele patru, pentru semifinale si finala, la fel ca barbatii. Dar poate ca restul nu sunt interesante ca sa le platesti la fel. Platesc premii de 11 milioane de dolari si asa nu se mai poate! Nu pot sa merg asa la nesfarsit! Toata lumea ar intelege asta, e foarte simplu”, a completat Ion Tiriac.

„Imi plac foarte mult femeile, mai mult decat barbatii. Toata viata mea a fost asa. Cu cat au picioarele mai lungi, cu atat cred ca sunt mai frumoase. Chiar si in tenis, sunt gratioase si asa mai departe„, a incheiat Ion Tiriac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *