Ionaș, Avangarde: George Tuță, candidatul care are cele mai multe șanse să câștige primăria acolo unde este desemnat

George Cristian Tuță/Sursa foto: facebook.com/pnl.ro
George Cristian Tuță/Sursa foto: facebook.com/pnl.ro

Invitat în emisiunea Puterea Știrilor, sociologul Vladimir Ionaș, director Avangarde, a declarat că liberalul George Tuță „este candidatul care, astăzi, când vorbim, are cele mai multe șanse să câștige primăria acolo unde este desemnat”. Amintim că deputatul George Tuţă, președintele PNL Sector 1, este candidatul coaliției pentru postul de primar al Sectorului 1.

„Dl George Tuță are o șansă reală la Primăria Sectorului, dacă reușește să convingă acea mare parte a electoratul care nu-l cunoștea acum o lună. Ținând cont de lista foarte mare de candidați de la Sectorul 1, ținând cont de faptul că sunt personalități, candidați cunoscuți, cum este dl. Negoiță, de exemplu, un om cunoscut în București și cu rezultate atunci când a condus Primăria Sectorului 3, toate astea vor face ca votul să se împartă între toți candidații.

Și atunci, dacă cele două partide, PNL și PSD, se vor implica activ în campanie și vor trage pentru candidatul pe care l-au desemnat, atunci are mari șanse să câștige această primărie. Este, din punctul meu de vedere, candidatul care astăzi, când vorbim, are cele mai multe șanse să câștige primăria acolo unde este desemnat”, a declarat sociologul Vladimir Ionaș, director Avangarde.

 

Cine este George Tuță

George Tuţă a devenit preşedintele filialei PNL Sector 1 pe 11 decembrie, în locul lui Sebastian Burduja, care deţinea această funcţie din 2019.

Chestor în Biroul Permanent al Camerei Deputaților, Tuță a fost în trecut şef de cabinet al directorului SRI Eduard Hellvig. Acum este deputat la primul mandat și deține funcția de președinte al Comisiei speciale a Camerei Deputaților pentru automatizarea și viitorul muncii.

Potrivit declarației de avere, Tuță are în conturi peste jumătate de milion de lei. Singurul său venit este de la Camera Deputaților, de unde primește 150.000 de lei pe an. În 2019, deputatul PNL și-a construit o casă de 170 mp în Otopeni, județul Ilfov, și în 2022 și-a cumpărat un apartament de 40mp tot în Otopeni. Ambele proprietăți sunt deținute împreună cu soția sa.

George Tuță va lupta cu Clotilde Armand pentru funcția de primar al Sectorului 1. Tuță nu s-a implicat în scandaluri politice, însă cu Armand va trebui să schimbe strategia dacă va dori să câștige.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: