Skip to content
Politică

Ionel Arsene: PSD nu va fi niciodată adeptul unui război murdar cu presa! Nu e treaba partidelor politice să facă ordine în sumarele publicațiilor

Ionel Arsene Inquam Photos / Octav Ganea

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț și președintele PSD Neamț spune că jurnaliștii trebuie lăsați să își facă meseria și că ziariștii sunt cei care țin societatea pe o linie dreaptă. Nu e treaba partidelor politice să facă ordine în sumarele publicațiilor, spune liderul PSD.

„Sunt uimit de aberațiile unor oameni care susțin monitorizarea presei, cu scopul de a pune entitățile media la zid și de a stabili cine scrie bine și cine scrie rău. S-a ajuns departe cu o astfel de atitudine sfidătoare! PSD nu va putea accepta o asemenea propunere. Ziariștii sunt cei care țin o societate pe linia cea dreaptă și chiar dacă nu de fiecare dată ne place ce scriu, sunt conștient că prin semnalele de alarmă pe care le trag reprezentanții presei se îmbunătățesc lucrurile.

„Fake news“-ul este modul în care se discreditează singur un jurnalist! Nu trebuie să vină cineva de la „centru“, de la instituții importante ale statului și să concluzioneze sau să clasifice informațiile apărute în spațiul public. O știre falsă este sancționată de cititori !

„Societatea civilă“ invocată pentru declanșarea monitorizării cu siguranță are alte preocupări decât să ceară vânătoarea de vrăjitoare în mass-media. Dar e simplu, când nu ai pe cine băga la mijloc, să dai vina pe oameni și, fără nume, fără subiect și predicat, să spui că ei își doresc ceva! PSD nu va fi niciodată adeptul unui război murdar cu presa! Cetățeanul are dreptul la liberă informare și presa, dacă este una profesionistă, are cititorii ei, în fața căreia nu se discreditează și care îi rămân fideli. Nu e treaba partidelor politice să facă ordine în sumarele publicațiilor.

Jurnaliștii trebuie lăsați să își facă meseria cum știu ei mai bine!”, scrie Arsene pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *