Skip to content
Politică

Ionel Dancă (PNL) anunţă prelungirea facilităților acordate companiilor din HoReCa și organizatorilor de evenimente

Facebook

Fostul şef al cancelariei premierului Orban, Ionel Dancă, anunţă că PNL va continua și în 2021 măsurile de sprijin pentru HoReCa și industria de evenimemente adoptate anul trecut de Guvernul liberal.

Concret, împreună cu colegii din Parlamemt, Gabriela Horga si Alexandru Kocsis, am inițiat mai multe amendamente la proiectele de lege pentru prelungirea facilităților acordate in 2020 companiilor din HoReCa și organizatorilor de evenimente.

În acest sens, am depus un amendament pentru prelungirea măsurii prin care consiliile locale au posibilitatea să reducă până la 50% impozitul anual pentru firmele din industria HORECA sau a celor cu activitatea total sau parțial întreruptă și am introdus posibilitatea să le scutească de la taxa lunară pe clădiri aflate în proprietatea statului, datorate de cei care le au în administrare sau în folosință.

De asemenea, am propus un amendament pentru continuarea scutirii firmelor care datorează impozit specific și după 31 martie 2021. Prin acest amendament, contribuabilii nu datorează impozit specific pentru o perioadă de 180 de zile calculată începând cu data de 1 ianuarie 2021. Termenul actual, prevăzut de Ordonanța de urgență nr. 226/2020, este de 90 de zile.

Un alt amendament important se referă la textul Ordonanței 224/2020 care reglementează compensarea cu 20% a pierderilor suferite de industria HoReCa și din turism în 2020. Prin amendamentul propus, am solicitat includerea pentru ajutor financiar și a firmelor din domeniul organizării de evenimente și acțiunilor cultural-creative, acest sector fiind la fel de afectat în perioada pandemiei.

Prin această măsură se vor compensa pierderile acestor industrii închise total sau parțial din cauza condițiilor create de pandemie și este absolut necesară implementarea cat mai rapidă a măsurii de către Ministerul Economiei pentru a ajuta și salva aceste industrii.

Companiile și întreprinzătorii afectați de pandemia Covid-19 au beneficiat anul trecut de facilități și programe de sprijin care au contribuit decisiv la revenirea creșterii economice din a doua jumătate a anului iar viteza de reacție a Guvernului PNL în aceste condiții de criză a fost esențială. De aceea, aceste măsuri trebuie continuate în același ritm și în acest an pentru consolidarea creșterii economice„, scrie liberalul pe reţeaza de socializare.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *