Skip to content
Politică

Ionel Dancă (PNL): Datele INS arată că viziunea liberală de ieșire din criză a fost una corectă!

" "

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul PNL Ionel Dancă scrie că datele statistice privind evoluția economiei în 2020 confirmă viziunea economică corectă a Guvernului Orban. Potrivit liberalului, datele INS arată că viziunea liberală de ieșire din criză a fost una corectă, bazată pe un plan amplu de investiții și măsuri de sprijin pentru economie, „fiind unul dintre cele mai consistente planuri naționale de ieșire din criză din Uniunea Europeană”.

„Economia României arată bine după cel mai greu an de criză mondială provocată de pandemia Covid-19 iar datele statistice privind evoluția economiei în 2020 confirmă viziunea economică corectă a Guvernului Orban.

" "
" "

Prognoza de vară realizată anul trecut de Guvernul PNL anticipa o scădere economică de 3,8% în 2020, mult mai mică decât alte state europene, iar datele INS arată acum o contracție a economiei românești apropiată, respectiv 3,9%, cu o scădere economică anuală de doar 1,5% în ultimul trimestru și o creștere economică trimestrială de 5,3% pe final de an.

Prognoza Guvernului condus de Ludovic Orban a fost considerată de mulți prea optimistă, în condițiile în care Comisia Europeană anticipa o contracție a economiei românești de cel puțin 6%. Însă, datele INS arată că viziunea liberală de ieșire din criză a fost una corectă, bazată pe un plan amplu de investiții și măsuri de sprijin pentru economie, fiind unul dintre cele mai consistente planuri naționale de ieșire din criză din Uniunea Europeană.

Planul Național de Investiții și Relansare Economică, lansat de Guvernul Orban în vara anului trecut, a redus declinul economic în 2020 și a creat condițiile pentru relansarea economică prin alocarea celui mai mare pachet financiar de sprijin pentru economie din ultimii ani, cu o valoare de aproape 7% din PIB până la sfârșitul anului trecut”, scrie Ionel Dancă.

Economia românească s-a contractat cu 3,9% anul trecut, potrivit datelor publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS). Produsul Intern Brut a crescut cu 5,3%, pe serie ajustată sezonier în trimestrul IV 2020, comparativ cu trimestrul anterior, iar faţă de acelaşi trimestru din anul 2019 a înregistrat o scădere cu 1,7%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *