Skip to content
Politică

Ionel Dancă (PNL), după decizia CCR: „Bugetul trebuie corectat în regim de urgență pentru a salva economia de la dezastru”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, critică decizia Curţii Constituţionale de a respinge sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis privind bugetul pe 2019. Acesta arată că este o decizie iresponsabilă deoarece din proiect lipseşte asumarea pe propria răspundere a premierului Dăncilă şi a ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici.

„Respingerea sesizării de neconstituționalite a Legii bugetului este la fel de iresponsabilă precum lipsa de asumare pe propria răspundere a Prim-ministrului Viorica Dăncilă și a Ministrului Finanțelor Publice Eugen Teodorovici a datelor incluse în buget, așa cum cere Legea finanțelor publice. Pur și simplu, nu există o astfel de declarație pe propria răspundere a Premierului sau a Ministrului Finanțelor prin care se certifică veridicitatea informațiilor prezentate în buget”, a scris Ionel Dancă pe Facebook, potrivit b1.ro.

În ciuda deciziei CCR, Ionel Dancă subliniază că bugetul de stat este unul făcut pe date şi informaţii false, iar acesta nu trebuie promulgat pentru că ar „bagă economia României în faliment”.

„Decizia CCR privitoare la Legea bugetului nu schimbă faptul că bugetul de stat pentru 2019 ese un buget construit cu date și informații false, pe care nu și le asumă nimeni, prin încălcarea legilor în vigoare, a tratatelor europene la care România este parte și prin ignorarea prevederilor constituționale fundamentale. Bugetul de stat pentru 2019 nu poate intra în vigoare așa cum a fost construit de hoții din PSD și ALDE pentru că este un buget cu bani falși care bagă economia României în faliment. Acest buget trebuie corectat în regim de urgență pentru a salva economia de la dezastru”, conchide liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *