Skip to content
Politică

Ionel Dancă (PNL): În această săptămână va fi adoptată Ordonanța de Urgență care prelungește aplicarea programelor cu garanții de stat pentru companii

Inquam Photos/Octav Ganea

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, deputatul PNL Ionel Dancă a vorbit despre discuțiile ce au avut loc în cadrul ședinței grupului parlamentar PNL de astăzi, susținând că în această săptămână va fi adoptată Ordonanța de urgență ce prelungește aplicarea programelor de susținere a mediului de afaceri.

„La ședința Grupului parlamentar PNL, am discutat astăzi cu ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, despre noul buget și despre continuarea programelor de susținere a mediului de afaceri, adoptate și implementate anul trecut de Guvernul condus de Ludovic Orban.

Împreună cu colega mea, Maria Gabriela Horga, am contribuit anul trecut la adoptarea programelor de sprijin pentru economie cu garanții de stat (IMM Invest, IMM Factor, IMM Leasing, Agro Invest, Noua Casa), și am insistat pentru prelungirea acestor programe până la finalul anului 2021, conform deciziei Comisiei Europene.

Am primit asigurări de la ministrul Alexandru Nazare că în această săptămână va fi adoptată Ordonanța de Urgență care prelungește aplicarea programelor cu garanții de stat pentru companii, de tipul IMM Invest, care a fost trimisa la avizare la Ministerul Economiei la sfârșitul anului trecut.

În același timp, am discutat cu ministrul Nazare despre posibilitatea rambursării ajutoarelor de stat acordate în cadrul programelor de creditare cu garanții de stat din fondurile de redresare și reziliență. Impactul bugetar pentru aceste ajutoare de stat care ar putea fi susținut prin PNRR ar fi de cca. 1 miliard de Lei pe an până în 2026”, a scris Ionel Dancă.

1 comentariu la “Ionel Dancă (PNL): În această săptămână va fi adoptată Ordonanța de Urgență care prelungește aplicarea programelor cu garanții de stat pentru companii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *