Skip to content
Sănătate

Ionel Oprea, medicul militar care a condus Spitalul Judeţean Suceava la debutul pandemiei, eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Medicul militar care a condus Spitalul Judeţean Suceava la debutul pandemiei, Ionel Oprea, a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, printr-o decizie a premierului Florin Cîţu.

Printr-o decizie a premierului Florin Cîţu, publicată marţi seară în Monitorul Oficial, medicul militar Ionel Oprea a fost eliberat din funcţia de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.

" "
Generalul Ionel Oprea a coordonat Spitalul Judeţean Suceava la debutul pandemiei, anul trecut, când municipiul Suceava a intrat în carantină inclusiv din cauza problemelor din spital. De asemenea, Ionel Oprea a coordonat activitatea DSP Bucureşti, fiind numit de către fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru.
În locul său, tot printr-o decizie a premierului, a fost numit Vass Levente, din partea UDMR, medic primar urolog şi medic specialist de Sănătate Publică şi Management Sanitar. Vass Levente a fost deputat în Parlamentul României în legislatura 2016-2020.
Înainte de începerea mandatului parlamentar, a lucrat mai mulţi ani în administraţia sanitară. A fost director medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în perioada 2010-2012 a ocupat funcţia de consilier personal al ministrului Sănătăţii, a fost şeful Compartimentului Urologie-Litotriţie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Mureş. De asemenea, timp de 12 ani, a fost cadru didactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *