Skip to content
Politică

Ionuț Mișa amenință cu dosar PENAL! Cine sunt cei vizați

economica.net

Guvernul a adoptat prin ordonața de urgență, în ședința de guvern de miercuri, mai multe modificări la Codul Fiscal. Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, a anunțat, în acest context, că statul va lua măsuri extrem de dure pentru a se asigura că vor fi plătite contribuțiile sociale așa cum prevede legea.

Cine fură practic astfel banii angajaților, nevirând contribuțiile reținute la sursă, va avea dosar penal„, a spus ministrul, precizând anterior că 157.000 de angajatori erau înregistrați la sfârșitul lunii septembrie ca neplătind contribuțiile sociale pentru angajat, aproape jumătate din numărul total de angajați fiind astfel în categoria celor pentru care nu sunt achitate contribuțiile angajatorului, potrivit B1.ro

Mai mult, Ionuț Mișa, a precizat că Fiscul va intensifica acțiunile de executare silită a patronilor de firmă prinși că nu plătesc aceste contribuții la timp.

Jurnaliștii de la profit.ro atrag, în schimb, atenția că această amenințare cu dosarul penal este mai greu de pus în practică deoarece printr-o decizie din 2015 a Curții Constituționale s-a stipulat că articolul de lege privind infracțiunea de neplată a contribuțiilor este neconstituțională pentru că nu este bine definitiv. În aceste condiții, statul nu poate decât să sancționeze contravențional patronii acestor firme.

Într-una din ordonanțele de urgență aprobată de către guvern se prevede trecerea contribuțiilor de la angajatopr la angajat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *