Skip to content
Politică

Ionuț Mișa, noul ministru al Finanțelor, un machedon discret

ziuaconstanta.ro

Liviu Dragnea și Mihai Tudose au ales omul care va fi răspunzător de gestionarea bugetului României, Ionuț Mișa, un personaj preluat din sistemul de control și colectare al ANAF, cu rădăcini constănțene.

CV-ul lui Mișa arată că acesta s-a născut în 1975 în Constanța. Ionuț Mişa şi-a început activitatea în cadrul Direcţiei Generale de Finanţe Publice Constanţa, ca şef al Serviciului de Îndrumare, Colectare Venituri.

Devine apoi şef al Serviciului Gestionare Registru Contribuabili şi Dosare Fiscale-Persoane Fizice din cadrul AFP Constanţa. În anul 2005 e numit şef al Administraţiei Finanţelor Publice Eforie. Patru ani mai târziu devine şeful Administraţiei Finanţelor Publice Constanţa, după cum anunță Dcnews.ro.

În cadrul ANAF a fost numit şeful Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili în februarie 2013. De anul acesta a ocupat funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor, fiind unul dintre oamenii de încredere ai fostului ministru al Finanțelor, Viorel Ștefan. Constănțenul este căsătorit și are 3 copii. Împreună cu soția sa deţine două apartamente, unul în Constanţa şi altul în Capitală.

Pe de altă parte, Mișa pare să nu fie legat de gruparea Mazăre – Constantinescu, reprezentanți din presa locală descriindu-l drept „un machedon discret”.

Nu a fost legat în vreun fel de Mazăre sau de Nicușor Constantinescu. Machedonii de aici sunt foarte bine reprezentanți la nivel de instituții financiare, în special pe zona de control. E posibil să fi beneficiat de ajutorul unor rude pentru a avansa în carieră, dar nu sunt date care să îl lege de baronii locali din Constanța”, a explicat o sursă din media constănțeană.

Numirile unor personaje noi în guvernul PSD ALDE, ca și desemnarea lui Mihai Tudose pe poziția de șef al Executivului a atras criticile unor baroni locali ai PSD, numărul 2 în PSD, Nicolae Bădălău abținându-se de la vot în ședința CEx în care s-a stabilit numele noului premier.

Mai mult, chiar și la anunțarea componenței noului guvern PSD ALDE, Bădălău a avut obiecții. „Avem oameni cu mult mai mult caracter”, a ținut să precizeze președintele executiv al partidului la încheierea ședinței în care s-a stabilit formula cabinetului Tudose.

Replici acide au venit și din partea senatorului PSD  Paul Stănescu, fost președinte al CJ Olt, dar și din partea lui Marian Oprișan, șeful administrației județene din Vrancea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *