Ionuț Pucheanu, primarul Galațiului: Nu am meciuri aprinse cu cineva din PNL

Subiectul eventualelor liste comune PSD-PNL pentru alegerile din 2024 ridică semne de întrebare în teritoriu. Discuțiile sunt vechi. Anul trecut, se vorbea atât pe culoarele partidelor, cât și în declarații la televizor, despre o coaliție sigură a celor două formațiuni, până în 2028. 

Nu există alternativă, spunea la câteva luni de la formarea coaliției, liderul UDMR, Kelemen Hunor. De atunci, s-au schimbat premierii, componența coaliției și cifrele în sondajele de încredere. A apărut un dușman comun, AUR, care a crescut amenințător în cifrele companiilor care fac cercetare de piață, și a devenit un motiv care ar putea să stea la baza deciziei de a merge în tandem la alegeri.

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, confirmă că discuțiile se poartă „pe la colțuri”, de ceva vreme, dar o alianță electorală pare neverosimilă, în opinia sa.

De o eventuală alianță, pe la colțuri, se discuta de multă vreme, dar a apărut neverosimilă, inclusiv acum. Dacă mă întrebați personal, lucrurile îmi par duse puțin mai departe decât am fi preconizat marea majoritate a membrilor, a spus Pucheanu, pentru Gândul.

Pe edilul municipiului Galați nu-l deranjează ideea unei alianțe însă nu poate anticipa efectul unei altfel de înțelegeri politice.

Nu am, să spunem, niște meciuri atât de aprinse la nivel personal cu cineva din PNL, încât să îmi vină fantastic de greu să trec peste. Acum, din perspectiva mea sau în limita cunoștințelor sau a datelor, mi-e greu să apreciez dacă va fi mai bine, mai puțin bine sau dacă, într-adevăr, unu cu unu chiar vor da doi. Dar, ideea unei alianțe pe mine, personal, nu mă deranjează.

Paritatea 1 la 1 cu PNL este în detrimentul PSD

Exemplul USL ar trebui să fie un studiu de caz pentru social-democrați și, dacă ar repeta experiența, deznodământul ar trebui să fie altul, a spus Pucheanu.

Partidul Social Democrat cu Partidul Național Liberal n-ar fi la prima colaborare de genul acesta. Prin urmare, cred că istoria doar s-ar repeta. Sper doar să fi învățat ceva din prima noastră colaborare. Tușa personală este ca deznodământul să nu fie același.

În cazul în care se va ajunge la o alianță electorală rămâne o necunoscută: cum se va face împărțirea pe liste? În această etapă, intră în ecuație activul de partid și baza din administrație, care ar avea opinii. Social-democrații stau mai bine în sondaje, prin urmare, o paritate pe împărțirea locurilor nu este în folosul PSD, care stă mai bine în sondaje.

Singura necunoscută, cel puțin pentru mine, în momentul de față, o necunoscută care chiar m-ar face să mă decid sută la sută dacă sunt pro, ar fi și modalitatea în care ar fi dispuse locurile pe eventualele liste comune. Pentru că, dacă ne uităm la cum arată scorurile politice pe care le dau ultimele sondaje, vedem totuși o diferență consistentă între cele două partide. Sper doar să se țină cont de această diferență consistentă, repet și accentuez acest cuvânt, pentru că o paritate de 1 la 1 mie mi s-ar părea în detrimentul Partidului Social Democrat.

Citește mai mult pe gandul.ro

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: