Skip to content
Politică

Ionuț Simionca, secretarul general al PMP: Criză? Nu există criză pentru PSD şi PNL, ci doar pentru români!

PS News

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ionuț Simionca, secretarul general al PMP, critică alianța PNL-PSD după ce Senatul a votat miercuri majorarea salariilor demnitarilor. PMP le cere membrilor Guvernului şi Parlamentului „să iasă printre români, să le explice faţă în faţă, cum pentru populaţie nu s-au găsit decât măsuri de compensare cu 25 bani la litru de combustibil, vouchere de 4 lei pe zi, majorări ale pensiilor care nu acoperă decât jumătate din inflaţie şi plafonarea preţurilor la energie doar în anumite condiţii”.

„Pentru majorarea pensiilor, PSD şi PNL se ceartă public de câteva luni. Pentru majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, consensul a fost instant şi unanim, aşa cum arată votul de ieri de la Senat. În timp ce pensionarii aşteaptă în faţa televizorului să vadă la ce procente se înţeleg PSD cu PNL, armonie politică – fără excepţie – a existat pentru majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, majorarea salariilor bugetarilor şi continuarea angajărilor în sistemul public.

PMP le cere membrilor Guvernului şi Parlamentului să iasă printre români, să le explice faţă în faţă, cum pentru populaţie nu s-au găsit decât măsuri de compensare cu 25 bani la litru de combustibil, vouchere de 4 lei pe zi, majorări ale pensiilor care nu acoperă decât jumătate din inflaţie şi plafonarea preţurilor la energie doar în anumite condiţii. „Domnilor” guvernanţi, ne-a ajuns cuţitul la os! Cu ce ajutaţi românii care, în plină iarnă, vor sta în frig pentru că nu îşi vor permite plata facturilor? Din birourile de la Parlament şi de la Guvern cum se simte criza?”, scrie Ionuț Simionca.

Amintim că senatorii au votat, în ședința de plen de miercuri, cu 91 de voturi ”pentru” de la PSD, PNL și UDMR, majorarea indemnizațiilor demnitarilor. La scurt timp după vot, PSD a anunțat că va propune în cadrul Coaliției de guvernare ca prevederile proiectului de lege adoptat de Senat referitoare la actualizarea salariilor demnitarilor să nu se aplice parlamentarilor și altor categorii de bugetari, ci doar aleșilor locali.

”Dacă în privința acestora din urmă o actualizare este justificată având în vedere că nivelul de salarizare este mai scăzut iar calculul încă se face prin raportarea la salariul minim din 2018, în cazul parlamentarilor și altor șefi de instituții publice o astfel de măsură ar fi neadecvată, în actualul context economic.

De altfel, la votul din Senat, PSD a atras atenția asupra acestui aspect chiar prin intervenția liderului grupului senatorilor social-democrați, Radu Oprea: „Propunerea Partidului Social Democrat în Guvernul României va fi ca din Anexa IX să fie supus acestei reglementări doar punctul „C” [respectiv punctul care se referă strict la aleșii locali]”, se arată în comunicatul PSD.

DETALII AICI: Reacții din partide după ce parlamentarii și-au majorat indemnizațiile: PSD a votat, dar spune că se opune, un ministru PNL își compară salariul cu colegii din UE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *