Skip to content
Politică Sport

Ionuţ Stroe: Avem nevoie urgent de un parteneriat puternic şi funcţional cu Ministerul Educaţiei

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că este nevoie urgent de ”un parteneriat puternic şi funcţional” cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru a dezvolta sportul la nivel de copii şi juniori, se arată într-un comunicat remis, miercuri.

Stroe a explicat că importanţa acestui parteneriat i-a fost întărită în urma discuţiilor pe care le-a avut la începutul acestei săptămâni cu reprezentanţii federaţiilor naţionale sportive ale căror cereri de finanţare pentru anul 2020 sunt eligibile.

Au fost două zile maraton, în care am discutat cu 63 de federaţii, cele care au avut cererile de finanţare eligibile, iar zilele următoare doresc să mă întâlnesc şi cu cele declarate neeligibile, pentru a le explica încă o dată ce aşteaptă Ministerul Tineretului şi Sportului din punct de vedere legal de la acestea pentru a putea primi finanţare. Au fost discuţii deschise, aplicate, în care reprezentanţii federaţiilor au dat dovadă de multă deschidere. Unii dintre aceştia şi-au asumat obiective îndrăzneţe pentru acest an, pentru dezvoltarea sportului pe care îl reprezintă„, a spus ministrul, citat de agerpres.ro.

Mai este de lucrat la planificarea pe termen lung, îmi doresc mai multă rigurozitate, însă ce este extrem de important şi m-am bucurat să aflu acest lucru, toţi, dar absolut toţi, doresc ca prin acţiunile de promovare a sportului în rândul copiilor şi tinerilor să aibă cât mai mulţi practicanţi, să îşi mărească astfel şi baza de selecţie. Discuţiile purtate nu au făcut decât să întărească ideea şi îmi certifice, deşi nu mai era nevoie, faptul că avem nevoie urgent de un parteneriat puternic şi funcţional cu Ministerul Educaţiei Naţionale, pentru că numai împreună putem să mişcăm lucrurile la nivel de copii şi juniori. Zilele următoare vom decide asupra bugetului, urmând să comunicăm public şi să afişăm pe site-ul Ministerului, sumele repartizate fiecărei federaţii în parte„, a adăugat el.

Timp de două zile, pe 6 ianuarie şi 7 ianuarie, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, s-a întâlnit cu reprezentanţii federaţiilor naţionale sportive ale căror cereri de finanţare sunt eligibile. Cele 63 de federaţii au fost împărţite în patru grupuri de lucru, în prima zi, fiind invitate la discuţii 33 de federaţii, iar în cea de-a doua, 30. În cadrul discuţiilor, reprezentanţii federaţiilor şi-au susţinut cererea de finanţare, punctând obiectivele pentru anul 2020, problemele cu care se confruntă, dar şi strategia pe termen lung în sporturile pe care le manageriază.

În urma acestor discuţii, zilele următoare va fi stabilit bugetul alocat fiecărei federaţii în parte, acesta urmând să fie făcut public.

Cele cinci federaţii sportive naţionale care nu îndeplinesc condiţiile de finanţare, Aikido, Go, Hochei pe iarbă, Pescuit sportiv şi Tenis, vor fi invitate la discuţii marţi, 14 ianuarie, pentru a fi clarificat felul în care pot deveni eligibile pentru a putea primi finanţare din partea MTS în anul 2020.

Ionuţ Stroe a anunţat că bugetul alocat MTS în 2020 este sensibil egal cu cel din 2019, căruia i se va adăuga un procent de 0,5% din veniturile din accize, iar sumele care vor fi repartizate federaţiilor eligibile pentru finanţare vor fi făcute publice la 13 ianuarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *