Ionuț Stroe: Criza din USR denotă lipsa de seriozitate și degringolada în care se găsește acest partid

Ionuț Stroe
Ionuț Stroe - Puterea Știrilor

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a vorbit la emisiunea Puterea Știrilor despre scandalul care a cuprins USR după dezvăluirile făcute de Elena Lasconi, în ceea ce privește votul său la referendumul pentru familia tradițională. Ca urmare a dezvăluirilor, Lasconi s-a retras de pe lista USR la alegerile europarlamentare, acolo unde era cap de listă. Cu toate acestea, potrivit informațiilor apărute recent, Lasconi nici măcar nu ar fi participat la referendumul respectiv.

„Din păcate această criză internă a USR-ului denotă încă o dată lipsa de seriozitate și degringolada în care se găsește acest partid care practic nu știe ce-și dorește. Elena Lasconi era pezentată până acum 2 zile ca fiind cea mai bună soluție sau prima din lista USR-ului pentru euro-parlamentarile de la anul, dar ce să vezi, dintr-o dată a fost eliminată pentru o opinie pe care o are sau pentru o acțiune pe care doamna Lasconi pretinde că a avut-o în legătur cu familia tradițională și în acest fel ar fi încălcat drepturile minorităților sexuale. Acum, e treaba lor pe cine pun candidați, dar se confirmă ceea ce am spus de foarte mult timp: USR este un partid capricios, conflictual, pe care nu te poți baza.

Adică până mai dăunăzi, doamna Lasconi era cea mai bună soluție, acum nu. Ca să nu mai spus, acest partid are o imensă confuzie ideologică. Pe de o parte clamează că este de dreapta, iar acum iată susține agenda unor partide de stânga din zona europeană, cele care susțin drepturile minorităților sexuale. USR a mai avut astfel de tumbe ideologice recent, când a promovat consumul de droguri de droguri printr-o inițiativă legislativă în limita a 3 grame pentru ca ulterior să înfiereze lucrul acesta”, a spus Ionuț Stroe.

O reacție disproporționată

Ionuț Stroe a spus că reacția USR-ului este disproporționată și poziționarea lor în cazul Lasconi riscă să afecteze formarea așa-numitului „pol de dreapta”, compus din alte două partide care au votat la referendumul pentru familie.

„Indiferent ce ar fi făcut doamna Lasconi, nu înțeleg virulența cu care ataci un asemenea om, pe care până ieri îl prezentai ca fiind cel mai bun om din lista de europarlamentari viitori ai USR-ului. Îl luaseră drept exemplu public tocmai pentru faptul că doamna Lasconi înțeleg că are performanțe în activitatea de primar al orașului Câmpulung și se mândrea cu lucrul ăsta.

Ipocrizia și inconsistența USR-ului este cât se poate de evidentă în contextul în care apare această temă a familiei tradiționale pe care doamna Lasconi n-a avut niciun fel de problemă să o recunoască. A fost susținător și a votat în consecință. E mult prea mult. Reacția este disproporționată. La ce să ne așteptăm, apropo de de acest vot pentru familia tradițională, că mâine Drulă desființează acest pol pe care vrea să-l facă cu PMP-ul și cu și cu Forța Dreptei, tocmai pentru că Orban și Tomac au votat da la referendum.

Vom vedea dacă se va mai face acest pol politic pentru că am văzut câteva reacții interesante după acest scandal, am văzut câteva reacții. În mod normal doamna Lasconi ar trebui să se rupă de această alianță politică dintre acest partid și cele două care sunt aproape inexistente.

Parte din Partidul Național Liberal îl reprezintă zona tradiționalistă, zona conservatoare care are ca și valori familia, credința, creștinismul. Dar niciodată Partidul Național Liberal nu a impus membrilor săi un anume vot pentru acest referendum. Niciodată Partidul Național Liberal nu și-a condiționat membri care pot genera un curent progresist. Ba mai mult, au fost foarte mulți membri PNL care nu s-au prezentat la acest referendum. Indiferent de opțiunile fiecăruia, noi le respectăm”, a spus Stroe.

Autor

  • Robert Manea

    Robert Manea este absolvent al Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București și al European Academy of Diplomacy din Varșovia. Are o experiență de peste 7 ani în presa din țară, acoperind subiecte de politică internă și externă.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: