Skip to content
Politică

Ionuț Stroe îi răspunde lui Dragnea: „PNL nu renunță, indiferent de amenințările lansate!”

" "

Purtătorul de cuvânt al Partidului Național Liberal, Ionuţ Stroe, îi răspunde președintelui PSD, Liviu Dragnea.

În acest context, Stroe susţine că PSD manifestă „o frică teribilă faţă de dreptul majorităţii de a decide la urne”, afirmând că, prin solicitarea de revocare a hotărârii de guvern privind data alegerilor, liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, încearcă să împiedice demersul liberalilor de modificare a legislaţiei electorale.

" "
" "

„Partidul Naţional Liberal nu renunţă, indiferent de ameninţările lansate de către Liviu Dragnea, la demersurile privind modificarea legii alegerilor locale. Alegerea primarilor de către o majoritate a cetăţenilor care participă la vot şi nu de către o minoritate patronată de PSD este o importantă şansă a schimbării pe care o tot cere societatea în ultimele luni. Observăm că PSD-ul manifestă o frică teribilă faţă de noţiunea de vot democratic şi dreptul majorităţii de a decide la urne. Acesta este motivul pentru care reacţionează violent la solicitarea PNL ca, prin intermediul instanţei, Curtea Constituţională să analizeze posibilitatea alegerii primarilor în două tururi la scrutinul din iunie 2016”, afirmă Stroe, într-un comunicat, potrivit agerpres.ro. 

Astfel, Stroe scoate în vedere faptul că demersul PNL referitor la atacarea în contencios administrativ a acestei hotărâri de guvern este legal.

„Solicitarea social-democraţilor adresată Guvernului de a revoca HG-ul prin care este stabilită data alegerilor locale, fundamentată pur formal, dar nu şi juridic, este doar o încercare disperată a lui Liviu Dragnea de a împiedica demersul PNL. Acţiunea declanşată de Partidul Naţional Liberal este absolut legală şi folosită şi cu alte ocazii. Ameninţările lansate, însă, de Liviu Dragnea rămân fără ecou din partea noastră, iar eticheta de ‘ grup infracţional’ a fost folosită, credem noi, dintr-o disperare politicianistă justificată doar de desele derapaje de la normele democratice ale domnului Dragnea din ultima perioadă”, adaugă deputatul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *