Skip to content
Sport

Ionuţ Stroe, ministrul Sportului: Suntem încă departe de reînceperea activităţilor sportive

Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat luni că, în acest moment, România se află încă departe de reînceperea competiţiilor sportive care au fost întrerupte de pandemia de coronavirus.

În acest moment prioritatea este siguranţa şi sănătatea publică şi trebuie să dăm dovadă de maximă prudenţă. Până acum nu există nicio decizie oficială apropo de ceea ce se speculează în spaţiul public. Suntem încă departe de momentul în care să avem această soluţie şi să avem toate datele problemei ca să luăm într-un un cadrul legal decizia privind reluarea activităţilor sportive”, a declarat ministrul.

El afirmă că nu au fost stabilite încă măsurile care vor trebui impuse la reluarea antrenamentelor.

Lucrăm cu Ministerul Sănătăţii la acest plan de reluare a activităţii sportive, a antrenamentelor pentru sportivi, bineînţeles o reluare treptată, urmând a face următorul scenariu în zona competiţiilor.

În aceste momente încercăm să definim foarte clar ce înseamnă această pregătire centralizată după noile reguli epidemiologice, pentru că nu va mai fi la fel, cu siguranţă, în sensul că tot ce se va face în sport va trebui fie într-un cadru care să îndeplinească anumite condiţii specifice pentru a găzdui şi proteja sportivii, după 15 mai, eventual, când va coincide cu perioada de relaxare a măsurilor.

Avem modele la care lucrăm, avem modele de afara ţării, pentru că îmi place să împrumut modele europene ale unor ţări care deja studiază acest lucru şi căutăm cea mai bună şi sigură soluţie pentru toată lumea. Nu aş vrea să avansez aceste scenarii pentru că deja s-au făcut specificaţii în spaţiul public. Decizia finală va aparţine epidemiologilor, Ministerului Sănătăţii, premierului şi autorităţilor acestui stat.

Există această idee a testării înaintea reluării pregătirilor, ba chiar în timpul pregătirilor şi în timpul competiţiilor, astfel încât riscul să fi minimalizat, dar toate aceste soluţii, aceste idei le vor avansa cei care sunt experţi în acest domeniu, respectiv medicii epidemiologi„, a spus Stroe la televiziunea Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *