Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ionuț Stroe: Nu împărtășesc opinia lui Robert Sighiartău. Greșește, nu cred că diaspora judecă PNL după o numire

colaj PS News

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL este de părere că Robert Sighiartău „greșește” când spune că numirea reprezentantului PSD Gheorghe-Florin Cârciu în funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este „absolut nepotrivită”. Invitat la Puterea Știrilor, purtătorul de cuvânt al PNL amintește că funcția, și prin urmare și numirea, aparține social-democraților, iar diaspora nu judecă PNL după o numire, ci după măsurile pe care le iau.

„Nu împărtășesc opinia domnului Robert Sighiartău. Nu cred că diaspora judecă PNL după o numire. Eu cred că ei au așteptări în legătură cu întregul proces de guvernare. Ei pot judeca PNL după măsurile pe care le luăm, după modul în care dialogăm cu diaspora, programele pe care le derulăm acolo, modul în care încercăm să comunicăm cu acești oameni, să le păstrăm sentimentul apartenenței la țara lor, chiar dacă ei trăiesc în străinătate. Ei ne pot judeca după lucruri de genul asta, nu pentru numirea unei persoane. D-asta spun că sunt de părere că Robert Sighiartău greșește aici.

Nu a existat o dezbatere la ședința PNL pe acest subiect. A fost o simplă discuție, n-a existat un punct special destinat acestei numiri, cum de altfel poziția la care face referire domnul Sighiartău aparține PSD”, a declarat Ionuț Stroe, la Puterea Știrilor.

Amintim că, în urmă cu o săptămână, vicepreşedintele PNL Robert Sighiartău a declarat că numirea reprezentantului PSD Gheorghe-Florin Cârciu în funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este „absolut nepotrivită”, anunţând că va cere în prima şedinţă a Biroului Executiv al partidului „remedierea acestei imense erori politice”.

„Numirea unui PSD-ist la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni este absolut nepotrivită şi nu se încadrează în ceea ce coaliţia a hotărât în urmă cu ceva timp. Poziţia în mod normal trebuie să fie a PNL. Şi nu e doar despre asta. În Diaspora sunt milioane de români care de-a lungul timpului şi-au pus speranţa şi nădejdea în guvernări pro dreapta politică şi în lideri care au luptat împotriva PSD. Nu analizăm motivele, dar este limpede că această parte a României are alte aşteptări de la un Guvern condus de PNL. Pe de altă parte, noi avem nevoie de un mare program pentru românii din Diaspora pentru a-i stimula să se reîntoarcă acasă. Nu vor reveni toţi, dar cred că putem face mult mai mult decât s-a făcut până acum. Nu vreau să comentez CV-ul persoanei desemnate ieri în funcţia de secretar de stat pentru problemele Diasporei şi nici limbajul folosit la ultimele alegeri, care este descalificant”, a scris Sighiartău într-o postare publicată pe Facebook.

El a adăugat atunci că va cere „remedierea” situaţiei în prima şedinţă a Biroului Executiv al PNL.

„O să cer colegilor mei din conducerea PNL, în prima şedinţă de Birou Executiv, remedierea acestei imense erori politice, care se va răsfrânge nu doar asupra imaginii partidului, dar şi a Guvernului în ansamblu”, a completat liberalul, conform Agerpres.

Gheorghe-Florin Cârciu a fost numit în funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni. Decizia de numire, semnată de premierul Nicolae Ciucă, a fost publicată deja în Monitorul Oficial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *