Skip to content
Politică

Ionuț Stroe (PNL): Nu ar trebui exclusă varianta refacerii coaliției cu USR

cdep.ro

Deputatul PNL Ionuț Stroe s-a arătat de părere că liberalii nu ar trebui să excludă varianta de a reface coaliția cu USR, însă spune că nu și-ar dori să se revină la acele crize din trei în trei luni de zile.

De aici, de altfel, ați văzut foarte bine, a ieșit și această dificultate a relației pe care am avut-o cu USR, dar nu trebuie exclusă această variantă, e poziția mea și, subliniez, este una personală”, a adăugat fostul ministru, joi seară, pe B1 TV.

Cu siguranță, soluția este Nicolae Ciucă. Este modul flexibil și cât se poate deschis în care Partidul Național Liberal și-a afirmat disponibilitatea de a continua guvernarea. Este, de altfel, un moment în care ne-am manifestat deschiderea. Eu cred că și responsabilitatea, în egală măsură, poate fi subliniată în momentul de față pentru că am făcut un apel, prin vocea premierului desemnat Ciucă, la toți ceilalți, la toate forțele democratice mă refer, în a susține un eventual guvern minoritar”, a declarat Ionuț Stroe.

Referitor la AUR, deputatul PNL a afirmat: „Sunt un partid care, din păcate, în momentul de față periclitează anumite procese democratice în această țară, acesta este AUR, dacă vreți să îi dau o definiție personală. Pune în pericol anumite procese democratice pe care România le traversează (…), prin mesajele, prin atitudinile publice pe care le face. Poate exista chiar răspundere pentru anumite lucruri pe care AUR le face în momentul de față”.

Liberalul s-a arătat încrezător că va putea fi alcătuit „un guvern care să traverseze această perioadă extrem de dificilă”. „Eu cred că în momentul de față putem alcătui – și probabil domnul Ciucă va demonstra acest lucru sâmbătă – un guvern care să traverseze această perioadă extrem de dificilă.

Eu, personal, nu cred că ar trebui exclusă varianta refacerii coaliției de dreapta cu USR, dar în termeni care să asigure funcționarea acestei alianțe, adică mult mai bine, mult mai clar și bine definită pentru că, hai să o recunoaștem, vă spun sincer, n-aș vrea să revenim la acele crize din trei în trei luni de zile. De aici, de altfel, ați văzut foarte bine, a ieșit și această dificultate a relației pe care am avut-o cu USR, dar nu trebuie exclusă această variantă, e poziția mea și, subliniez, este una personală”, a adăugat Ionuț Stroe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *