VIDEO Ionuţ Stroe (PNL): Nu avem nicio reţinere să susţinem orice fel de măsură a Ministerului Finanţelor

Sursă foto: Captură video

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă, luni, că partidul nu va avea ”nicio reţinere” să susţină ”orice fel de măsură, chiar şi drastică şi abruptă” care va fi luată în vederea reducerii cheltuielilor bugetare la nivelul administraţiei centrale.

„Aşteptăm şi noi ca, după aceste discuţii pe care premierul le are cu toţi miniştrii pentru diminuarea cheltuielilor bugetare, să avem un plan concret pe care cu siguranţă în vom sprijini. Înţelegem, în egală măsură, de la ministrul de Finanţe, că încasările din zona ANAF au crescut faţă de anul trecut cu 20 de miliarde, lucru îmbucurător de altfel, lucru care ne face să fim optimişti şi să privim anul 2025 cu mult mai mult optimism, apropo de mesajele alarmiste care anunţă încă de pe acum fel de fel de măriri de taxe”, a afirmat, luni, Ionuţ Stroe.

Întrebat cum se va reuşi reducerea cheltuielilor bugetare, acesta a răspuns că PNL va susţine măsurile propuse, atunci când acestea vor fi anunţate de la nivel guvernamental.

„Stadiul se află, în momentul de faţă, în faza de dialog cu premierul României. Tot ceea ce s-a întâmplat până în momentul de faţă a fost o chestiune internă, premierul a anunţat public că poartă discuţii nu numai cu ministrul finanţelor, ci cu toţi”, a adăugat Stroe.

În ceea ce priveşte reducerea cheltuielilor cu cinci miliarde de lei de către instituţiile publice din administraţia centrală, prin reducerea fondurilor pentru bunuri şi servicii, Ionuţ Stroe a fost întrebat dacă un astfel de plan este realist, mai ales în contextul în care cheltuielile bugetare au crescut.

„Eu cred că da, dar, până la urmă, ministrul de Finanţe este cel care va explica acest lucru. Sunt ferm convins că premierul va furniza toate aceste informaţii, împreună cu ministrul de Finanţe şi toţi ceilalţi care sunt… Sunt purtătorul de cuvânt al PNL. Nu avem nicio reţinere să susţinem orice fel de măsură, chiar şi drastică şi abruptă pe care o vor lua cei din zona Ministerului de Finanţe ”, a răspuns, în acest context, reprezentantul PNL.
Întrebat ce înseamnă măsuri drastice, reprezentantul PNL a răspuns: ”Lucruri care s-ar putea să atragă atenţia tuturor şi să presupună amputări mari de cheltuieli bugetare”.
Potrivit news.ro, Stroe a fost întrebat dacă măsurile de reducere ar trebui implementate şi la nivelul administraţiei locale.
„Toate categoriile de cheltuieli care împovărează bugetul statului sunt, evident, susceptibile acestor diminuări”, a răspuns Ionuţ Stroe.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: