Ionuţ Stroe (PNL): Nu există această creştere de taxe apărută pe surse, nici măcar pe agenda de lucru a coaliţiei

Sursa foto: Facebook

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe a declarat, marţi, că nu există această creştere de taxe, nici măcar pe agenda de lucru a coaliţiei. ”Cred că am trecut de vremurile în care Guvernul era un fel de Eurobingo economic în care zilnic apărarea surprize”, a spus Stroe.

”Nu există această creştere de taxe apărută pe surse, nu există nici măcar pe agenda de lucru a coaliţiei. Eventualele taxe sau avalanşe de taxe şi impozitări progresive cu siguranţă ar putea să subrejească stabilitatea. Până la urmă, predictibilitatea economică este foarte greu de atins, uitaţi-vă cât de greu este să controlăm inflaţia, de exemplu”, a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News purtătorul de cuvânt al PNL.

Ionuţ Stroe a precizat că ”ştirile referitoare la noi taxe sau atacuri la adresa economiei îţi distrug orice fel de stabilitate şi nu fac bine”.

”Nu există la acest moment niciun fel de taxă nouă care să fie introdusă, cum la fel, diminunarea taxelor, chiar dacă în teorie nu îţi aduce tot timpul venituri mai mari, în România ultimilor 35 de ani, realitatea a fost că diminuarea taxelor a generat încasări mai mari. Nu există în momentul de faţă nicio şansă să se modifice cota unică fără să fie precedată de discuţia cu societatea şi mediul economic. Cred că am trecut de vremurile în care Guvernul era un fel de Eurobingo economic în care zilnic apărarea surprize”, a completat Stroe.

Despre tensiunile dintre premierul Ciolacu şi ministrul de Finanţe, Ionuţ Stroe a spus: ”Eu nu cred în aceste probleme de comunicare. Atât premierul cât şi ministrul de Finanţe ştiu foarte bine cum se lucrează care sunt încasările. Într-adevăr, apropierea campaniei electorale generează anumite mesaje publice care vin pe undeva să liniştească, pe de altă parte să inflameze. Sunt convins că au o agendă comună”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: