Ionuţ Stroe (PNL): Nu poţi aştepta performanţă dacă nu ai o bază de selecţie, dacă ,,piramida” sportului este inversată

Sursă foto: Captură video

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, afirmă că nu poţi aştepta performanţă dacă nu ai o bază de selecţie, dacă ,,piramida” sportului este inversată, el precizând că România are mai mulţi sportivi adulţi decât copii şi juniori.

”Care este cea mai mare problemă a sportului românesc? Poate părea o întrebare cu un răspuns simplu, dar adevărul este că majoritatea problemelor sunt interconectate – este greu să le rezolvi individual. Dacă ar fi să aleg, totuşi, una dintre cele mai mari probleme este lipsa copiilor şi a juniorilor. Nu poţi aştepta performanţă dacă nu ai o bază de selecţie, dacă ,,piramida” sportului este inversată – România are mai mulţi sportivi adulţi decât copii şi juniori”, afirmă purtătorul de cuvânt al PNL.
Ionuţ Stroe precizează că filozofia sa ca ministru a fost să atragă cât mai mulţi copii spre sport.
”Chiar dacă mandatul meu s-a suprapus cu pandemia, am creat vouchere pentru copiii care se legitimau la un club sportiv, care s-au dovedit a fi un succes, am încercat să impulsionez copiii şi familiile lor să vină către sport. Mai ales în perioada Jocurilor Olimpice vorbim foarte mult despre medalii şi sport de performanţă, dar nu ar trebui să uităm nici de sportul de masă, de sport ca un instrument pentru sănătatea fiecăruia dintre noi”, spune Stroe.
Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: