Skip to content
Politică

Ionuț Stroe: Problema corupţiei nu este doar a indivizilor, ci a partidelor!

www.expresmagazin.ro

Viceliderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor Ionuț Stroe a declarat, potrivit Agerpres.ro că problema corupţiei nu este doar a indivizilor, ci a partidelor, iar formaţiunile politice trebuie să găsească soluţii în acest caz.

„Eu nu aş putea susţine ideea conform căreia problema corupţiei a devenit sau ar deveni doar problema unor indivizi, pentru că partidele, ca forme de asociere a acestor indivizi, trebuie să-şi asume această problemă şi, bineînţeles, să găsească şi soluţii. Selecţia oamenilor într-un partid politic, regulile clar şi bine definite după care trebuie promovaţi aceşti oameni, suportul pe care această formă de asociere îl asigură acestor oameni ar trebui să fie criterii după care reprezentanţii acestui partid politic să se transforme în ofertă publică. Este deci o problemă şi a partidelor, nu numai a indivizilor şi cred că, după 26 de ani de democraţie, în ţara noastră partidele în ansamblul lor, ca formă de asociere, nu trebuie să mai tolereze sau să închidă ochii, practic, chiar dacă îşi sacrifică interesul electoral, iar PNL a plătit în acest sens în ultimul an, şi să impună aceste reguli înainte de a ajunge în zona justiţiei„, a spus Stroe, la Conferinţa „Transparenţă şi integritate în viaţa publică românească”, organizată de Institutul Republican Internaţional şi Expert Forum.
Mai mult, acesta a arătat că liberalii au susţinut şi susţin adoptarea unui Cod de integritate pentru toate funcţiile publice, nu doar pentru cele din zona Executivului şi Parlamentului, aşa cum au existat la un moment dat în dezbaterea publică, potrivit Agerpres.ro

„Am să fac referire acum la noua lege electorală. PNL a aplicat criterii şi principii de transparenţă şi integritate înainte de a fi adoptate aceste reglementări din lege. Concret, oferta noastră de candidaţi la ultimele alegeri a fost mult mai atent selecţionată pe baza unor criterii şi reguli de la care nu s-a făcut rabat, în ciuda unor poziţii care au definit mult mai larg interesul nostru electoral. Am fost singurii care am renunţat, sunt patru primării de municipii reşedinţă de judeţ pe care le-am pierdut renunţând la vechi primari liberali cu recunoaştere publică, ce nu îndeplineau aceste criterii. Ei au beneficiat, în schimb, de încrederea publică în continuare, în schimb PNL a sacrificat interesul electoral conjunctural încercând o investiţie în viitor, pe termen lung, acea reformă internă enunţată tot timpul de partide de selectare a resursei umane. Nu aş spune că am preferat să pierdem, ci că am făcut o investiţie pe termen lung în detrimentul uneia conjuncturale”, a menţionat Stroe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *