Ionuţ Stroe reafirmă angajamentul față de coaliție și responsabilitatea guvernării

ionut stroe
Sursa foto: Ionut Stroe / Facebook

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat miercuri despre criticile aduse de colegul său, Robert Sighiartău, privind alianţa cu PSD, că nu se pune problema ca în momentul de faţă să abdice de la angajamentul asumat acum doi ani de zile şi nu se pune problema unei mişcări interne în partid, de coalizare a unora împotriva altora.

„Noi și PSD ne-am situat diametral opus în spaţiul politic românesc de 30 de ani încoace, de data aceasta avem o mare responsabilitate, asumată în mod transparent acum aproape doi ani de zile, şi anume de a guverna această ţară. Am definit numitorul comun, lucrurile care ne unesc şi anume programul de guvernare, împreună asumăm şi la bine şi la greu conducerea acestei ţări”, a spus Ionuţ Stroe în emisiunea „Proiect de ţară: România” de la Prima News.

„Este regretabil că în anumite momente foarte dificile, în care trebuie să iei decizii majore şi importante pentru această ţară, unii dintre noi se lansează în tot felul de speculaţii politice şi din păcate, cred eu, se fac că nu înţeleg sau trăiesc mai puţin importanţa acestor momente pentru România”, a precizat el, potrivit news.ro.

„Nu se pune problema ca în momentul de faţă să abdicăm de la angajamentul asumat acum doi ani de zile. Nu se pune problema unei mişcări interne de coalizare a unora împotriva altora. Este acest proiect pe care îl avem împreună și această responsabilitate asumată de noi fără a privi la sondaje, este un angajament luat în raport cu instituţiile europene apropo de momentul dificil prin care trecem din punct de vedere economic. Suntem în această coaliţie, avem de luat nişte decizii foarte importante pentru a echilibra sistemul bugetar în România şi a da acestei ţări în continuare o şansă pentru dezvoltare şi stabilitate și așa vom face”, a completat purtătorul de cuvânt al PNL.

Întrebat despre o posibilă penalizare a lui Robert Sighiartău în partid, Ionuţ Stroe a arătat că „nu vrea să meargă mai departe”.

„Politica este un sport de echipă, există o majoritate și aţi văzut-o manifestându-se la foarte multe voturi, în legătură cu decizii importante, lucrul ăsta trebuie respectat pentru că este un vehicul care asigură tuturor posibilitatea de a se exprima, de a contribui, de a veni permanent cu idei, dar contează și imaginea și credibilitatea pe care o proiectezi în interior, pe când, dacă îţi ataci propriul partid mereu, s-ar putea să existe și probleme care sunt reglementate de statut”, a spus Stroe.

„E păcat că sunt și la noi în partid, nu doar la noi, toate partidele au oameni care se situează împotriva propriului partid, ba mai mult, zugrăvesc tot felul de peisaje apocaliptice. Dacă ar trebui să ne luăm după sondaje sau după cifre sau interesul electoral pe care îl avem la anul, asta ar însemna să ne abatem de la marea responsabilitate asumată, aceea de a guverna împreună”, a mai declarat liberalul.

Autor

  • Ionuț-Valentin Bouroș

    Ionuț-Valentin Bouroș, redactor PS News . Ionuț-Valentin Bouroș este student în anul II la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA. A intrat în presă în ianuarie 2023, în urma unui Internship la PS News.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: