Skip to content
Puterea Știrilor Video

Ionuț Stroe vine cu noi precizări, după atacul la Rafila: Este o îngrijorare personală, nu reprezintă poziția PNL

Inquam Photos / Ilona Andrei

Postarea de pe contul de Facebook este o îngrijorare personală pe care o am, nu este poziția PNL, a precizat Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al partidului condus de Florin Cîțu. Invitat în studioul Puterea Știrilor, liberalul a oferit noi explicații cu privire la îngrijorarea lansată joi în spațiul public. „Dacă este să ne uităm în decursul ultimelor 15 zile, avem o creștere a numărului de cazuri noi de coronavirus în România de 8 ori. Dacă nici acesta nu este un semnal de alarmă care să facă Ministerul Sănătății să promoveze, să vină cu soluții, acțiuni, stau și mă întreb ce ar trebui să se întâmple”, a explicat purtătorul de cuvânt al PNL.

„Postarea de pe contul de Facebook este o îngrijorare personală pe care o am. Nu este poziția PNL. Dacă ar fi fost PNL, cu siguranță ar fi fost transmisă pe alte canale, nu pe contul meu de Facebook. Este o îngrijorare personală pe care o am eu, ca om care crede în soluția vaccinării și adoptării certificatului verde și sunt sigur că în societatea românească sunt foarte mulți care împărtășesc această îngrijorare.

Îngrijorarea mea nu pleacă de la faptul că stă blocat acel proiect în Parlament. Până la urmă, dacă socotim că avem forma asta care funcționează, o putem păstra. Îngrijorarea pleacă de la această pasivitate. Numărul cazurilor astăzi (n.r – joi) a depășit 10.000. Dacă este să ne uităm în decursul ultimelor 15 zile, avem o creștere a numărului de cazuri noi de coronavirus în România de 8 ori. Dacă nici acesta nu este un semnal de alarmă care să facă Ministerul Sănătății să promoveze, să vină cu soluții, acțiuni, stau și mă întreb ce ar trebui să se întâmple. Să ajungem în situația anului trecut, când aveam foarte multe decese, toate paturile ATI ocupate în țară. Aceasta este ceea ce deranjează.

Departe de mine în a mă erija în specialist în zona pandemiei. Sunt doar un observator al deciziilor în această zonă și un om care compar situația României cu a altor state din Europa”, a declarat Ionuț Stroe, la Puterea Știrilor.

Amintim că purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, l-a criticat pe Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, pentru faptul că încă nu ar fi luat măsuri pentru a combate valul 5 al infectărilor cu Sars-Cov 2. Reproșurile sunt legate și de lipsa unei legi care să încurajeze vaccinarea, deși proiectul legat de certificatul verde s-a blocat din cauza lipsei de consens dintre PNL și PSD. Stroe mai spune că în coaliție nu au existat întâlniri pe acest subiect.

 „Este vorba de o îngrijorare personală pe care o am, când am văzut că cifra se apropie de 10.000. Sunt adeptul introducerii acestui certificat verde al vaccinării, dar dacă văd că e atât de greu de promovat un asemenea document, mă așteptam totuși la unele măsuri clare din partea Ministerului Sănătății și, din păcate, tot ce avem este o pasivitate care îngrijorează foarte foarte mult oameni și inclusiv pe mine.

E păcat să vedem că nu există sau cel puțin în plan public nu se comunică o pregătire făcută măcar de Ministerul Sănătății în fața valului 5, care, din păcate, aduce în Occident sute de mii de cazuri.

În acest an nu au existat niciun fel de întâlniri ale coaliției pe această temă. Probabil că în viitorul apropiat va exista o asemenea ședință.

A existat o perioadă de relaxări înainte de sărbători, opțiunea din partea ministrului a fost să avem această perioadă. După aceste sărbători, în condițiile în care se dublează cazurile zi de zi, e nevoie de măsuri suplimentare. E nevoie să ne întâlnim în coaliție să facem acest lucru.

Întreaga societate este interesată în momentul de față de acest subiect, iar opinia mea cu siguranță e împărtășită de foarte mulți oameni, indiferent dacă au sau nu vreo formă de participare politică.

Singurul proiect concret pe care îl avem în momentul de față este cel depus de PNL în Parlament, cel pe baza căruia s-au făcut atât de multe dezbateri. A fost amendat, dezbătut și în plan public, dar care în momentul de față din păcate se găsește blocat acolo. În rest, alt certificat, altă variantă concretă nu avem.

Cred că PNL a încercat, cu toate instrumentele instituționale pe care le are la îndemână, să promoveze un asemenea document care să protejeze în plus față de ce există în momentul de față sănătatea publică.

Am inițiat legea certificatului verde pentru anumite categorii de angajați și același obiectiv.

De la domnul Rafila avem așteptări cu măsuri concrete, propuneri, soluții pentru a depăși această criză”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *