Skip to content
Economie Societate

iPhone-ul ar putea deveni cheie de maşină

Următoarea versiune de iOS va adăuga posibilitatea deschiderii şi pornirii maşinii cu iPhone-ul.

În codul de iOS 13.4 au fost descoperite referinţe la API-ul „CarKey”, o facilitate care va permite utilizatorilor să deblocheze uşile maşinii şi chiar să pornească motorul maşinii folosind smartphone-ul de la Apple.

Viitoarea facilitate va merge la maşinile dotate cu NFC şi se va regăsi în cadrul aplicaţiei Wallet, cea în care utilizatorul poate stoca informaţii sensibile şi date privind călătoriile cu avionul sau camerele de hotel rezervate.

Utilizatorul va avea nevoie iniţial de aplicaţia dedicată a producătorului auto. La prima folosire prin intermediul acesteia, telefonul va oferi opţiunea salvării “cheii” în cadrul aplicaţiei Wallet.

Folosirea propriu-zisă se va asemăna cu plata contactless cu telefonul, care se face tot prin NFC, şi va consta în apropierea iPhone-ului de acea zonă a maşinii care conţine cititorul NFC.

Tot din aplicaţia Wallet, aşa-zisa cheie poate fi trimisă şi altor persoane, care vor putea deschide şi porni maşina direct cu propriul iPhone.

În practică, pentru ca această facilitate să funcţioneze va fi nevoie şi de colaborarea producătorilor auto. Unii dintre aceştia s-ar putea arăta reticenţi în a oferi Apple acest nivel de acces şi ar putea bloca API-ul CarKey, potrivit News.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *