Skip to content
Politică

Ipocrizia „liberalului beton”, taxată dur. Gabriel Lupulescu, executat de locuitorii din Bragadiru după o postare pe pagina sa de Facebook

Liberalul Gabriel Lupulescu, cunoscut în lumea constructorilor după porecla “Beton”, cel care a cumpărat în 2009 cu jumătate de milion de euro, bani cash, o mașină de lux Maybach 57S făcută la comandă și care de curând se visează primar în Bragadiru a apărut din nou în prim-plan.

Lupulescu a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook în care promite că dacă va fi ales primar, va rezolva problema canalizării pentru locuitorii din Bragadiru, uitând să menționeze că el însuși a contribuit în trecut la această problemă. “Cunosc bine problemele pe care le creează calitatea scăzută a apei pe care o primim de la robinete. Ca primar, voi face demersuri către operatorul de utilități pentru reglementarea situației. În multe aspecte, rezolvarea nu va fi însă de azi pe mâine, întrucât compania va fi nevoită să facă investiții pentru a crește calitatea serviciului.

Vreau ca Apă-Canal Ilfov să instaleze apometre electronice moderne în Bragadiru, pentru o mai mare acuratețe în stabilirea cantității consumate. Problema presiunii apei din cartierele noi va fi remediată după ce compania va face investițiile necesare în rețeaua de conducte.

Inundațiile de la fiecare ploaie sunt o problemă reală în unele zone din Bragadiru. Soluția mea stă în amenajarea canalizării apelor pluviale în zonele cu probleme, dublată de montarea de pompe pentru situațiile de urgență care pot să mai apară, în cazul precipitațiilor abundente. La mijlocul lunii mai, a fost semnat contractul pentru construirea rețelei de canalizare pluvială din cartier, în valoare de 46 milioane lei (fără TVA) și cu o durată de 2 ani și 4 luni (primele 4 luni fiind alocate proiectării)”, a scris Lupulescu pe pagina sa de Facebook.

În loc să primească laude, așa cum s-ar fi așteptat, postarea lui Lupulescu a produs efectul contrar celui scontat, trezind furia locuitorilor care l-au făcut cu ou și cu oțet. Un internaut îi amintește lui Lupulescu că în calitate de dezvoltator nu a ținut cont de problema apei și canalizării din Bragadiru și acum vrea să dea impresia că îi pasă: “Cred ca programul dvs nu este adaptat nevoilor locuitorilor din Bragadiru, mai ales pentru faptul ca ati participat ca si dezvoltator si nu ati luat in considerare aceste aspecte in timpul realizarii cartierelor respective. De ce oare ati face un astfel de lucru acum si de ce am avea incredere in dvs ? De ce nu ne-ati demonstrat pana acum ca sunteti capabil de astfel de realizari?”

Un altul îi atrage atenția din nou asupra construcțiilor lacustre făcute de acesta, Bragadiru devenind în mod constant o adevărată mlaștină la fiecare ploaie mai serioasă: “În loc sa îți cheltui liniștit banii pe la vreo umbreluta cu un mojito în mana sub un palmier, stai și atarni la primărie după ce te blestemam toți cei care stam în blocurile tale lacustre și mâine poimâine ajungi pe urmele fostului primar. Chiar crezi ca nu deranjează pe nimeni în tara asta ce tepe ne am luat noi miile de locatari în blocurile făcute de tine pe aprobări de la indivizi care sunt arestați? O sa vina și rândul tău.”

Amintim că după ce s-a îmbogățit din ciment, afaceristul Gabriel Lupulescu, devenit acum politician liberal, a investit masiv în terenuri agricole și intravilane situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov. După anii 2006, și-a mutat cartierul general la Bragadiru, unde a început construcția de blocuri pe aceste terenuri, devenind unul dintre cei mai prosperi dezvoltatori. Lupulescu a început cu ansamblul rezidențial Latin, unde, deși inițial avea un regim de înălțime stabilit de P+2, acesta a ridicat haotic zeci de blocuri cu un regim de înălțime de 6/8/10 etaje, fără a deține avize sau autorizații legale. Din cauza construcțiilor haotice nu au fost respectate lățimile străzilor, nu au fost construite spații verzi, iar rețelele de canalizare, apă și energie din localitate au rămas subdimensionate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *