Skip to content
Politică

Ipostază surprinzătoare: MRU, prima apariţie de după demisia din SIE

cotidianul.ro

Ipostază surprinzătoare pentru Mihai-Răzvan Ungureanu. MRU şi-a făcut prima apariţie publică de după demisia din Serviciul de Informaţii Externe (SIE).

Fostul director al SIE a fost prezent sâmbătă la Târgul de carte Gaudeamus, în prima sa apariţie publică de când şi-a dat demisia de la vârful instituţiei. El a participat în această după-amiază la evenimentul de lansare a cărţii „Isis – Negustorii de oameni. Refugiați, răpiri și afaceri de miliarde”, de Loretta Napoleoni, publicate la Editura Corint, scrie EVZ.ro.

Printre vorbitori, s-a aflat românca Olimpia Stanciu (refugiată din Siria împreună cu copiii ei), care şi-a povestit experienţa de refugiat până să poată ajunge în România.

Ulterior, Ungureanu a evitat contactul cu presa şi nu a dorit să răspundă întrebărilor venite de la jurnaliştii prezenţi legate de motivele plecării sale de la SIE şi despre starea lui de sănătate.

Directorul SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a demisionat, pe 26 septembrie, din funcţie invocând motive „medicale”. Spionajul extern este condus interimar, până în 2017, de ofiţerul de contraspionaj Silviu Predoiu.

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat demisia „imediat”, fără ca între cei doi să aibă loc o întâlnire faţă în faţă. „Domnia sa a menţionat motive personale şi nu am informaţii suplimentare. Înţeleg că are o situaţie medicală care nu i-a permis să vină personal la Cotroceni. Vom lămuri urgent, imediat ce se face bine această situaţie”, a declarat Iohannis în acel moment.

Afirmaţiile şefului statului au fost contrazise de către jurnalista Emilia Şercan. Aceasta a dezvăluit pe Facebook că sursele ei „din mediul academic” i-au relatat că MRU a mers dimineaţa, în ziua demisiei, la Facultatea de Istorie din Bucureşti, acolo unde este profesor, pentru a depune o serie de referate pentru nişte doctoranzi de-ai lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *