Skip to content
Politică

Ipostazele șocante în care au fost surprinși unii politicieni: droguri în Senat, beție până la moarte sau orgii în lockdown

Rob Ford, primarul din Toronto, surprins în timp ce fuma crack (theglobeandmail.com)

Politicieni din întreaga lume au reușit, de-a lungul timpului, să șocheze opinia publică atunci când au fost surprinși în diverse ipostaze. Cea mai șocantă ipostază în care a fost surprins recent un politician român a fost când un consilier parlamentar de la AUR, Mircea Gheorgheosu, a fost prins cu cannabis la intrarea în Senat. Poliţia Capitalei anunța, pe 27 august, că a fost solicitată de SPP să se prezinte la unul dintre punctele de acces ale clădirii Parlamentului, unde a fost identificat un bărbat care avea asupra sa un plic ce a ridicat suspiciuni. În timpul percheziției corporale, Gheorgheosu a declarat la acea vreme că substanța din pliculeț este marijuana și o folosește pentru consumul propriu.

PS News vă prezintă cazurile celebre ale unor politicieni surprinși în ipostaze șocante:

Fostul eurodeputat ungar József Szájer, membru al partidului lui Viktor Orban, FIDESZ, şi al PPE a fost implicat într-un amplu scandal la sfârșitul anului trecut, când s-a dezvăluit faptul că acesta a participat la o orgie sexuală gay cu 25 de persoane în Bruxelles. Poliția a constatat că participanții au încălcat reglementările privind numărul maxim (4) de oameni care se pot aduna în pandemie. József Szájer a fost prins în timp ce încerca să fugă pe burlanul clădirii, potrivit publicației la Derniere Heure, iar parchetul belgian a anunțat că asupra sa a fost găsită o punguță cu droguri.

Însă, după ce și-a recunoscut fapta, József Szájer, membru fondator al Fidesz, partidul premierului maghiar Viktor Orban, a precizat că nu a consumat droguri și că își exprimă regretul că nu a respectat măsurile de protecție împotriva pandemiei.

József Szájer (Foto: abouthungary.hu)

În ianuarie 2015, parlamentarul britanic Jim Dobbin a murit după ce a consumat o cantitate mult prea mare de vodcă în cursul unui dineu oficial organizat în Polonia. Potrivit jurnaliștilor de la Agerpres, politicianul de 73 de ani a respectat tradiția locală și a golit câte un pahar de băutură alcoolică după fiecare fel de mâncare. Soția lui a povestit că, la un moment dat, deputatul le-a spus unor prieteni că nu se simte bine, iar aceștia l-au dus în camera lui de hotel. El a adormit imediat, dar nu a mai putut fi trezit. A încetat din viață la spital în dimineața următoare.

Medicii legiști au constatat că Dobbin, care era specialist în microbiologie, avea în momentul decesului o concentrație de alcool în sânge de cinci ori mai mare decât limita permisă în Marea Britanie pentru conducătorii auto. Autopsia a relevat, totodată, că în plămâni avea bucăți de alimente, care i-au blocat respirația.

Jim Dobbin (Foto: independent.co.uk)

În 2014, Rob Ford, primarul în funcţie din Toronto, cel mai populat oraş din Canada, a recunoscut că a consumat cocaină, crack şi ciuperci halucinogene – pe scurt, „toate drogurile posibile”. După ce presa canadiană a obţinut şi difuzat numeroase clipuri cu Ford în ipostaze compromiţătoare – prea intoxicat să poată sta în picioare, ameninţând că va ucide pe cineva, petrecând alături de persoane identificate drept membri ai unor grupări infracţionale şi traficanţi de droguri -, politicianul a refuzat să-şi dea demisia şi a repetat iniţial că nu a consumat droguri, apoi s-a răzgândit şi a spus că nu mai ştie dacă a luat sau nu cocaină pentru că era prea beat.

„Numiţi orice drog vreţi – eu l-am consumat. Acum fac paşi mărunţi. Ieri n-am băut, astăzi n-am băut”, a declarat Ford, care s-a întors apoi la birou. Ford susţinea însă că nu a consumat niciodată droguri în timp ce se afla la primărie, unde a consumat doar băuturi alcoolice. Primele imagini au apărut în noiembrie 2013. În mai 2013, Ford a anunţat că va merge la dezintoxicare, unde a stat două luni. După ce clipul cu Rob Ford a făcut înconjurul lumii, primarul nu a dat înapoi şi a susţinut că nu-i pasă cine îl vede. Ulterior, când a fost somat să dea explicaţii, nu a putut răspunde dacă a consumat sau nu droguri, spunând că este posibil, pentru că era foarte beat.

Rob Ford (Foto: thestar.com)

Cu șase ani în urmă, agenții antidrog de la Chișinău au descoperit în curtea casei lui Andrei Busuioc, cetățean al Republicii Moldova, peste trei sute de tufe de cânepă. Brigada Antidrog descoperise că Busuioc creștea marijuana în curtea casei sale de la țară și o comercializa pe piața neagră din republică. Poliția i-a inventariat plantația și a găsit la percheziții un sac deja recoltat. Acum el este senator de Vaslui din partea AUR, în Parlamentul României.

Andrei Busuioc (Foto: vremeanoua.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *