Skip to content
Politică

Ipoteza al lui Tăriceanu: Băsescu ar putea avea mandatul prelungit. În ce situație s-ar putea întâmpla acest lucru

Șeful Senatului a lansat astăzi o ipoteză inedită privind mandatul prezidențial al lui Traian Băsescu.

Călin Popescu Tăriceanu, candidat independent la alegerile prezidențiale, susține că mandatul lui Traian Băsescu se poate prelungi dacă liberalul Klaus Iohannis pierde procesul cu Agenția Națională de Integritate după ce ajunge președintele României.

„În calculul ipotetic că ar deveni președintele României și totuși Înalta Curte ar decide că ANI are dreptate, alegerea, în momentul acela, nu mai valorează nimic pentru că el este incompatibil și trebuie să refacem alegerile. Nu pot să-mi imaginez că la Înalta Curte este o situție banală în care decizia este deja luată și nu vor s-o anunțe acum și or să o anunțe pe 18 (noiembrie)”, a declarat Tăriceanu, miercuri, la România Tv.

Întrebat dacă asta înseamnă că mandatul lui Traian Băsescu s-ar putea prelungi, președintele Senatului a răspuns afirmativ.

„Cred că trebuie să mă mai uit și eu odată în Constituție, dar există și această variantă”, a precizat Tăriceanu.

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit ca termen în dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis, candidatul ACL la Președinție, data de 18 noiembrie, la două zile după desfășurare celui de-al doilea tur de scrutin prezidenția.ANI a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție urgentarea soluției în dosarul de incompatibilitate a lui Klaus Iohannis. De asemenea, Agenția Națională de Integritate a cerut și schimbarea termenului de judecată. ICCJ a stabilit, marți, un termen pentru data de 18 noiembrie, adică exact la două zile după alegerile prezidențiale.

Citește și: REACȚIA PNL la solicitare ANI cu privire la procesul lui Iohannis

3 comentarii la “Ipoteza al lui Tăriceanu: Băsescu ar putea avea mandatul prelungit. În ce situație s-ar putea întâmpla acest lucru

  1. ipotetic, daca iohannis va fi declarat incompatibil dupa ce va deveni presedinte(speram sa nu), basescu isi va continua mandatul pana in aprilie, ceea ce nu e binevenit. ar fi bine sa se dea aceasta sentinta, chiar inainte de primul tur a alegerilor!

  2. Ceea ce face ICCJ demonstreaza mizeria acestei institutii,adanca ei implicare in jocurile politice,prin obedienta ei conducere si acolitii din subordinea acesteia(marea majoritate a lor fiind procurori,oameni educati sa fie sub comanda ierarhiei superioare). Ce complicata speta este cea a lui Johanis? Nu este deloc dar,daca acesta iese presedinte,este posibila prelungirea mandatului Nedemnului de la Cotroceni in cazul declararii incompatibilitatii,in conditiile in care se aplica alin doi al art.83 din Constitutie desi disp.alin.1 din acelasi articol primeaza(mandat de 5 ani de la data depunerii juramantului).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *