Skip to content
Politică

Ipoteza ce răstoarnă totul: cine ar putea beneficia de revenirea lui Vanghelie, dar NU la Sectorul 5 EXCLUSIV SURSE

" "

Ipoteza ce răstoarnă totul: cine ar putea beneficia de revenirea lui Marian Vanghelie (primarul suspendat al Sectorului 5), dar NU în funcţia de primar al Sectorului 5.

Nu doar că s-a vehiculat, dar Vanghelie a şi confirmat (inclusiv pentru PSnews.ro) că nu exclude varianta candidaturii.

" "

CITIŢI ŞI: Surpriza lunii: Vanghelie s-ar putea întoarce ca primar al Sectorului 5. Cum stă în sondaje / EXCLUSIV SURSE

Însă, până acum, era vorba despre Sectorul 5, cel care l-a consacrat pe fostul PSD-ist pe scena politică naţională. Totuşi, recent, surse politice au declarat pentru Psnews.ro că Marian Vanghelie ar ţinti mai sus şi că ar lua în cătarea puştii o funcţie-surpriză.

Potrivit surselor noastre, Vanghelie ar năzui la fotoliul de primar general al Capitalei.

În oricare dintre cazuri, eventuala candidatură a lui Marian Vanghelie trebuie pusă sub semnul sabotajului contra PSD, partid din care edilul a plecat cu scandal, supărat la culme pe Victor Ponta. Nu că Liviu Dragnea i-ar fi vreun simpatic… Ideea este că nimeni nu a luat în calcul cea mai dramatică mutare pe care o poate face Vanghelie împotriva PSD-ului: anunţul de candidatură pentru fotoliul de primar general. În acest fel, se deschide ceea ce în relaţii publice se cheamă o situaţie de „pierdere-pierdere” („lose-lose”): atât la stânga, cât şi la dreapta spectrului politic.

La dreapta, PNL rămâne perdant din cauza împărţirii voturilor atât cu ALDE, cât şi cu PMP-ul lui Traian Băsescu şi cu partidul M10 condus de Monica Macovei.

De cealaltă parte, PSD era până mai ieri câştigător neînvins şi nedisputat pe aripa stângă a eşichierului politic. Acum, s-ar vedea nevoit să împartă voturile cu Vanghelie – şi ne referim aici în special la voturile din Sectorul 5.

Despărţindu-se apele, rămâne undeva un culoar anti-sistem. Cine credeţi că îl va ocupa? Aţi ghicit: Nicuşor Dan. Nu am insista asupra lui, dacă nu ne-ar fi ajuns, recent, la urechi zvonuri cum că fostul ONG-ist a fost măsurat în sondajele interne ale PNL pentru Primăria Bucureştilor, iar cifrele sunt mai mult decât surprinzătoare: peste 20%.

Astfel, Nicuşor Dan are foarte mari şanse să coaguleze electoratul antisistem şi să devină primarul Capitalei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *