Skip to content
Politică

Ipoteză din ACL. Presiuni asupra lui Corlățean

Fostul ministru de Externe Titus Corlățean a demisionat după ce organziarea alegerilor din diaspora a fost un eșec.

Prim-vicepreședintele PDL Cătălin Predoiu și-a exprimat opinia conform căreia Corlățean a fost supus unor presiuni sau pur și simplu a fugit.

„Nu si-a asumat nimic, ba chiar a aruncat o diversiune, ca nu vrea sa faca ilegalitati. Cine l-a pus sa faca ilegalitati? Dl Ponta? Toata lumea vorbeste despre sectiile de votare, dar e vorba si de alte ilegalitati? Eu am mai vazut demisii la referendum motivate de refuzul de a face ilegalitati.

Fie dl Corlatean a fost supus unor presiuni, nu a vrut sa colaboreze in acest complot si a fugit las, fie minte la randul sau. A insinuat ca BEC ar face ilegalitati, aratand o hotarare si un comunicat de presa. Dar BEC nu putea sa treaca intr-o hotarare ceva ce e in competenta Ministerului de Externe. La BEC sunt magistrati ai ICCJ.

Am primit o comunicare din partea unei organizatii din diaspora care spune ca 1.000 de sectii ar fi necesare pentru a absorbi intentiile de vot. Art. 32 al 2 din Legea privind alegerea presedintelui Romaniei spune ca Ministerul de Externe are obligatia sa estimeze intentiile de vot. Acest text nu a fost aplicat. Discuta Ministerul de Externe cu diaspora sau este doar un organism birocratic?”, a declarat Corlățean într-un interviu acordat ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *