Skip to content
Politică

Ipoteza lui Cristoiu. Ponta ar fi fost „salvat”

Într-o postare pe blogul personal, jurnalistul Ion Cristoiu lansează o ipoteză privind concluziile negocierilor dintre Guvern și FMI.

Acesta transmite că în urma anunțului făcut de Ponta de vineri, cum că  Delegația FMI și a Comisiei Europene a cerut Guvernului să reducă deficitul bugetar pentru anul viitor la 0,9% din PIB, în vreme ce partea română ar fi catalogat drept inacceptabilă această cerință, luându-se în calcul întreruperea discuțiilor, dacă nu este agreat un deficit de 1,4%, Cristoiu  afirmă că la acel moment erau două posibilități criminale pentru Victor Ponta: să accepte deficitul de 0,9 la sută, sau să rupă acordul cu FMI.

„De vineri mai de pe la prînz începînd, Victor Ponta a anunțat că Delegația FMI și a Comisiei Europene a cerut Guvernului să reducă deficitul bugetar pentru anul viitor la 0,9% din PIB, solicitare pe care partea română a considerat-o inacceptabilă, luând astfel în calcul întreruperea discuțiilor, dacă nu este agreat un deficit de 1,4%.

Mare tărăboi în presă și-n politică.
Să propui 1,4 la sută și Delegația creditorilor internaționali să susțină că vrea 0,9 la sută, un deficit, așadar, mai mic cu 0,5 la sută, asta da lovitură dată lui Victor Ponta.

Erau două posibilități, amîndouă criminale pentru Victor Ponta:

Să accepte deficitul de 0,9 la sută.
Să rupă acordul cu FMI.
Pe cristoiublog.ro, luînd seamă la disproporția dintre ce propunea Guvernul și ce reclama Delegația, mi-am exprimat convingerea că lui Victor Ponta i s-a pus gînd rău.
Victor Ponta declară pe toate canalele că nu va accepta decît 1,4 la sută, pentru că România trebuie să se dezvolte, pentru că România nu vrea să fie tratată drept elevul din ultima bancă și alte bla, bla-uri din seria Noi suntem români și-n veci de veci aici stăpîni!”, scrie Cristoiu.

Totodată, jurnalistul Ion Cristoiu afirmă că marți a venit o surpriza, și anume, nu numai că delegația a renunțat la cererea de 0.9%,  dar, mai mult, e de acord cu un deficit mai mare decât cel propus de Guvern, fiind de acord cu 1,83%.

„Marți spre seară, vine surpriza surprizelor.
Delegația nu numai că renunță la cererea de 0,9 la sută, dar, mai mult, e de acord cu un deficit mai mare decît cel propus de Guvern.
E de acord cu un deficit de 1,83 la sută!

C-a fost rezultatul negocierilor dintre Guvern și Delegația e greu de crezut chiar și de către guguștiuci.
Dacă ar fi fost negocieri, s-ar fi ajuns la un compromis:
Nici atît de mic cum vrea Delegația, nici atît de mare cum vrea Guvernul.
Un deficit de 1,83 acceptat de o Delegație care a cerut inițial 0,9 nu poate fi rezultatul unor negocieri.

Presa de extracție pontistă s-a grăbit să vadă în acest deficit o lovitură dată de Victor Ponta Opoziției.
Delegația n-ar fi cerut inițial 0,9 la sută.
Cifra a fost lansată de Victor Ponta ca diversiune.”, mai afirmă Ion Cristoiu.

Cristoiu lansează ipoteză cum că de vineri pînă marți a avut loc o intervenție pentru salvarea lui Victor Ponta.

„Oricît de încîntați ar fi fost membrii Delegației de sărmălutza, fetitza și tzuica noastre, e greu de crezut că n-ar fi băgat de seamă că Victor Ponta le pune în seamă un dificit pe care ei nu l-au avansat niciodată.
Oricît de mincinos ar fi Victor Ponta în toate împrejurările vieții, e greu de crezut că putea minți asupra deficitului propus de Delegație în timp ce Delegația se afla la București.

Cred că de vineri pînă marți a avut loc o intervenție.
O intervenție pentru salvarea lui Victor Ponta.

Dvs ce credeți?
Credeți c-a fost vorba de o intervenție?
Și dacă da, ea e o garanție pentru Victor Ponta că va fi lăsat să fie premier?”, conchide jurnalistul Cristoiu în postarea de pe blogul personal.

1 comentariu la “Ipoteza lui Cristoiu. Ponta ar fi fost „salvat”

  1. Au lasat-o mai moale, dupa interventia insarcinatului Dean Thompson. Astfel, Romania poate suplimenta bugetul ministerului apararii, ca sa poata cumpara vechiturile de care se dispenseaza partenerii nostri americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *