Skip to content
Politică

Ipoteză șoc privind cine ar putea fi premierul lui Klaus Iohannis, explicată de un jurnalist

Unul din jurnaliștii cei mai prezenți și mai vocali în ultima perioadă cu privire la evoluția politică din România a lansat pe blogul personal un scenariu inedit privind tandemul Președinte- premier.

Jurnalistul Moise Guran a dezvăluit, pe blogul său,cu cine a votat la alegerile prezidențiale de duminică și cum ar putea să evolueze situația politică în următoarea perioadă.

Jurnalistul Moise Guran a explicat pe blogul personal că era conștient că Monica Macovei nu ajunge în turul doi când a votat-o.

„Am luat această decizie după ce am stat de vorbă personal cu Monica şi am întrebat-o dacă foloseşte alegerile prezidenţiale pentru a lansa un nou partid, la fel cum Elena Udrea a făcut-o. Nu, nu dorea asta. Nici eu nu doream un candidat care să facă figuraţie la preşedinţie, doar ca să devină vedetă politică. Dar, tocmai de aceea am luat decizia să o votez pe Macovei, ca să o oblig să facă un nou partid”, a punctat jurnalistul.

Calcule pentru viitoarele alegeri

Moise Guran precizează că Monica Macovei, susținută de un partid la alegerile prezidențiale din 2019, ar putea câștiga.

El scrie că Monica Macovei nu putea câștiga alegerile în condițiile în care a intrat în cursă cu două luni înainte de primul tur de scrutin, în condițiile în care nu a fost timp suficient ca electoratul s-o cunoască.

„Acesta este unul dintre motivele pentru care Emil Constantinescu n-a luat decât 38% la alegerile din 1992, dar a câştigat preşedinţia în 1996. La fel, deşi este departe de avea cel puţin o platformă economică sau socială (are totuşi un soi de platformă civică, în lupta împotriva corupţiei), Macovei trebuie acum să facă un partid, unul curat, unul antisistem corupt, nu antisistem democratic, cu care să obţină un scor bun la alegerile din 2016. Va putea candida cu succes la alegerile prezidenţiale din 2019, iar partidul său va putea câştiga parlamentarele din 2020. În acest domeniu, cu astfel de termene se lucrează„, a scris Moise Guran.

Ipoteză inedită: Monica Macovei, premierul lui Klaus Iohannis

Jurnalistul conchide: „O sfătuiesc pe doamna Macovei să nu accepte o înţelegere electorală de susţinere pentru turul doi cu Klaus Johannis, decât în condiţiile unui guvern de tehnocraţi. Electoratul ei este prea deştept ca să poată fi tranzacţionat. Probabil Ponta va face ceva similar pentru voturile lui Tăriceanu, dar, să fim serioşi, Ponta chiar are guvernarea. Johannis, şi dacă va câştiga turul doi, nu are altă şansă decât un guvern de specialişti, care da, poate fi condus de Macovei”.

3 comentarii la “Ipoteză șoc privind cine ar putea fi premierul lui Klaus Iohannis, explicată de un jurnalist

  1. Doamne fereste, domnule Moise Guran! Am urmarit cu interes emisiunile dumneavoastra dar nu pot sa nu remarc lipsa de inspiratie justitionala avuta in exprimarea votului…ne-ati dezamagit pe o gramada de telespectatori! Macovei? Pai nu era ea prietena domnului Basescu? Nu ea a infiintat DNA ci Nastase! Care vis? A visat cumva ca scapa?

  2. Cine este Moise Guran?Un neica nimeni care-si da aere de vedeta,nu inteleg de ce este luata in seama aceasta(ne)vertebrata.Dupa cum se vede (anal)-istul vrea sa se vare in politica si nu stie ce sa faca,asa ca s-a hotarat s-a hotarat sa pupe niscai cururi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *