Skip to content
Politică

Ipoteză terifiantă pentru judecători: revolta deţinuţilor ar putea fi manevrată în scopuri deloc ortodoxe

Ipoteză terifiantă pentru judecători: actualele revolte ale deţinuţilor din diverse penitenciare ar putea fi manevrate în scopuri deloc ortodoxe.

Într-o analiză publicată, joi, pe site-ul inpolitics.ro, jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob (BTI) aruncă responsabilitatea către Direcția pentru Prevenirea Criminalității în Mediul Penitenciar (DPCMC), „serviciul aflat în subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor care, conform legii, are exact misiunea de a derula muncă informativă pentru prevenirea acțiunilor ilegale în închisori”.

Pornind de la DCPMC, ziaristul aminteşte de predecesorul acestei structuri: Serviciul Independent pentru Protecție și Anticorupție (SIPA), devenit Direcţia Generală de Protecţie şi Anticorupţie (DGPA).

„Mai pe scurt, serviciul de informații al Justiției”, punctează Iacob, amintind că SIPA a intrat în atenţia presei anilor ’90-2000 prin scandalurile din jurul acestui serviciu, ale cărui informaţii ar fi fost folosite pentru şantajarea unor magistraţi.

„Noul reformat serviciu ar putea prelua arhiva fostei SIPA, aflată, de mulți ani, sigilată și în stadiu de conservare la Administrația Penitenciarelor.

Care ar fi miza acestei acțiuni?

Să ne amintim că în luna mai, ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a făcut o declarație extrem de interesantă, anunțînd că a prezentat în CSAT problema arhivei fostului SIPA şi că în luna iunie va iniţia o hotărîre de guvern pentru inventarierea acesteia de către o comisie.

[…]

Scandalurile și acuzațiile că s-ar ocupa cu o veritabilă poliție politică nu au întîrziat să apară. Pentru că SIPA nu era interesat în ce fac deținuții, ci în ce au făcut, pe vremea comunismului ori în zilele noastre, judecătorii și procurorii.
Era interesat cu cine s-a culcat cutare judecătoare, cîte avorturi a făcut alta, ce șpăgi ia procurorul cutare șamd”, relatează BTI.

Citiţi AICI întregul material semnat de Bogdan Tiberiu Iacob.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *