Skip to content
Societate

ÎPS Teodosie, întrebat dacă vrea să fie patriarh: Nu mi-am dorit să ajung nici ierarh, dar a fost chemarea lui Dumnezeu

observator.tv
" "

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a avut un răspuns interesant când a fost întrebat dacă vrea să ajungă patriarh. Fără să spună da, arhiepiscopul tomitan a dat de înțeles că este posibil: „Nu mi-am dorit să ajung nici ierarh, dar a fost chemarea lui Dumnezeu”.

Înaltpreafințitul Teodosie a declarat, vineri, că a început demersurile privind reactivarea Mitropoliei Tomisului, depunând săptămâna trecută o adresă în acest sens la Cancelaria Sfântului Sinod.

" "
" "

Potrivit lui ÎPS Teodosie, Patriarhul Daniel, a acceptat „în mod tacit” respectiva iniţiativă, fiind necesară urmarea anumitor paşi.

IPS Teodosie a mai declarat că pentru înfiinţarea unei mitropolii, lăcaş de cult ce „are un rang mai deplin, aşa cum este în tradiţie şi în canoane”, nu trebuie să existe un anumit număr minim de enoriaşi şi biserici în zona respectivă.

La întrebarea dacă doreşte să ajungă patriarh, înaltul prelat a răspuns: „Nu. Nu mi-am dorit să ajung nici ierarh, dar a fost chemarea lui Dumnezeu”.

Dobrogea este singura regiune a țării care nu are mitropolie. Arhiepiscopia Tomisului face parte din mitropolia Munteniei și Dobrogei, păstorită de Patriarhul Daniel.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *