Skip to content
Educație

ÎPS Teodosie nu va mai fi profesor titular, după ce Universitatea ”Ovidius” a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie

Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

ÎPS Teodosie nu va mai fi profesor titular la Facultatea de Teologie din cadrul Universității ”Ovidius” din Constanța (UOC), după ce Senatul instituției a decis ca toți cei care împlinesc vârsta de 65 de ani sa iasă la pensie. Arhiepiscopul Tomisului a împlinit 65 de ani în 12 decembrie 2020, scrie info-sud-est.ro.

ÎPS Teodosie nu va mai fi profesor titular la Facultatea de Teologie

Hotărârea Senatului nr. 623/29.07.2021 stabilește că în absența metodologiei prevăzute Legea nr. 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic şi de cercetare din învăţământul superior, nu se poate da curs solicitărilor cu privire la menținerea calității de titular după vârsta pensionării.

Altfel spus, niciun cadru didactic nu va mai putea fi titular în Universitatea ”Ovidius” după vârsta pensionării.

Arhiepiscopia Tomisului, condusă de ÎPS Teodosie, a depus cerere de prelungire a activității după vârsta de pensionare ”la solicitarea Decanului și a Consiliului Profesoral” din cadrul Facultății de Teologie.

ÎPS Teodosie a fost ales decanul Facultății de Teologie în 17 septembrie 2002 și a rămas în această funcție timp de 14 ani, până în anul 2016. Teodosie a fost și prorector al UOC în perioada martie 2012-iunie 2014.

Odată pensionat, ÎPS Teodosie nu va mai putea deține nicio funcție în universitate și nu va mai putea face parte din Consiliul Facultății de Teologie. Arhiepiscopul Tomisului va mai putea activa în universitate doar în sistem ”plata cu ora”.

IPS, acuzat că a coordonat doctorate plagiate

Amintim faptul că Patriarhia Română l-a acuzat pe IPS Teodosie de plagiat și lipsa onestității științifice, într-un răspuns formulat la solicitarea acestuia de ridicare a Arhiepiscopiei Tomisului la rangul de mitropolie.

Cel puțin 15 de teze de doctorat au fost invalidate de CNATDCU imediat după susținerea publică, începând cu 2016, iar nouă dintre ele au fost coordonate de IPS Teodosie. Două titluri de doctor au fost retrase definitiv de CNATDCU pentru plagiat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *