Skip to content
Societate

ÎPS Teodosie sfidează din nou legile, regulile și recomandările BOR: Slujbă de Anul Nou la miezul nopții, în plină carantină

Facebook/ Arhiepiscopia Tomisului

Arhiepiscopul Tomisului sfidează în continuare regulile pandemiei. Înalt Prea Sfințitul Teodosie va ține, la miezul nopții, slujba de Anul Nou, contrar recomandărilor Patriarhiei Române, care a cerut ca slujbele să nu se țină după ora 23:00, relatează Digi24. În întreaga țară este valabilă carantina de noapte. Cetățenii nu au voie să circule între orele 23:00 și 5:00 fără motive bine întemeiate. În plus, municipiul Constanța se află sub carantină până în seara zilei de 1 ianuarie 2021.

ÎPS Teodosie a anunțat însă prin intermediul unui comunicat că la ora 23:15 va oficia slujba Te Deum, specifică Anului Nou, în catedrala arhiepiscopală Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Constanța. Asta, deși Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, anunțase că această slujbă va începe mai devreme, imediat după Vecernie, pentru a se respecta restricțiile de circulație aflate în vigoare în timpul stării de alertă.

ÎPS Teodosie nu ține însă seama de recomandarea înaltului prelat și nu vrea să organizeze slujba mai devreme, ci aproape de miezul nopții.

Rămâne de văzut cum vor reacționa forțele de ordine în această noapte, după ce la slujba de Crăciun oficială de ÎPS Teodosie au participat în jur de 300 de persoane, iar autoritățile nu au dat nicio sancțiune și i-au lăsat pe credincioși în interiorul catedralei.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *