Skip to content
Societate

IQOS World: O nouă lume dezvăluită de Alex Chinneck în cadrul Milano Design Week 2019

agerpres.ro

În cadrul Fuorisalone 2019, britanicul Alex Chinneck reimaginează viitorul printr-o instalație inovatoare și subversivă, aflată la intersecția dintre arhitectură și tehnologie – o lume în care cărămizile se îndoaie și asfaltul devine fluid, potrivit Agerpres.

„IQOS World – Revealing the Future” reprezintă transpunerea în realitate a conceptului de „deschidere” și inovație, prin care una dintre clădirile din Spazio Quattrocento capătă valențe suprarealiste, dacă nu chiar magice.

Pentru realizarea giganticei opere, aflată la intersecția dintre artă, design și inginerie, a fost nevoie de peste trei săptămâni de muncă, dar și de câteva sute de oameni, Alex fiind nevoit să excaveze podeaua întregii clădiri pentru a-și putea instala opera.

Plecând de la linii arhitecturale clasic milaneze, sculptorul a ales să „deschidă” fațada clădirii din Via Tortona 31 printr-un fermoar supradimensionat, lăsând să iasă la iveală un perete luminos, a cărui culoare variază între alb incandescent și albastru safir. Motivul fermoarului nu se reduce însă doar la fațada clădirii, făcându-și apariția și în interiorul acesteia, sub forma unei deschizături semi-circulare în podea, dar și a unui perete care pare să deschidă calea către un alt univers, de asemenea, iluminat în diverse culori.

„Lumina diafană se revarsă prin fiecare deschizătură, umplând spațiul cu culoare și oferind operei în sine un sentiment pozitiv, plin de potențial. (…) Lucrând cu materiale tradiționale și forme arhitecturale cunoscute, pe care apoi le ajutăm să se comporte diferit, susținem IQOS în demersul său de a schimba viziunea vizitatorilor asupra a ceea ce este, de fapt, posibil.”

Rezultatul final este, deci, o experiență imersivă, desprinsă parcă dintr-un vis, prin care fiecare vizitator este invitat să privească către un viitor deschis, pozitiv și fără bariere. Peretii pe care IQOS, în colaborare cu Alex Chinneck, îi deschide nu sunt făcuți doar din cărămizi și piatră, ci sunt pereți ai minții.

O instalație care provoacă legile fizicii și care își îndeamnă vizitatorii să pună la îndoială posibilul și imposibilul, „IQOS World – Revealing the Future” a fost proiectată la invitația IQOS, brand cunoscut pentru utilizarea tehnologiei și a creativității pentru a exprima viziunea unui viitor mai bun, fără fum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *