Skip to content
Politică

Irak: Două atentate cu bombă comise în Bagdad. Vezi câte persoane au fost omorâte

" "

Două atentate cu bombă au fost comise, marţi, în Irak, chiar în capitala Bagdad. Vezi câte persoane au fost omorâte în urma acestor atacuri teroriste.

Două atentate cu bombă au fost comise marți la Bagdad provocând moartea a cel puțin 23 de persoane și rănirea altor circa 50, au informat surse medicale și din cadrul poliției, relatează agenţia Reuters, preluată de Agerpres.

" "
" "

Un atentat sinucigaș comis într-o piață în districtul Al-Shaab din nordul capitalei a ucis 17 persoane și a rănit alte 28, în timp ce o mașină-capcană a explodat în cartierul Al-Rasheed provocând moartea a șase persoane și rănirea altor 21, au precizat sursele citate.

Un purtător de cuvânt al Comandamentului de operațiuni din Bagdad a declarat pentru televiziunea de stat că a fost vorba de o acțiune coordonată, atacatorul din Al-Shaab detonându-și vesta explozivă în condițiile în care o altă bombă fusese deja amplasată într-o mașină-capcană.

Deocamdată atacurile nu au fost revendicate, însă gruparea jihadistă Stat Islamic a revendicat atentatele cu bombă comise în și în jurul capitalei irakiene săptămâna trecută, care s-au soldat cu moartea a circa 100 persoane.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *