Skip to content
Politică

Irakian găsit indezirabil de SRI și EXPULZAT din România FOTO

countdown.org

Serviciul Român de Informații (SRI) continuă lupta antitero. Un cetățean irakian a fost declarat indezirabil pentru o perioadă de 10 ani, fiind suspectat că prezintă „riscuri și amenințări la adresa securității naționale”.

Concret, SRI îl acuză pe irakian de propagandă în favoarea Statului Islamic (Daesh).

psnews.ro irakian terorism

Redăm mai jos comunicatul integral al SRI, trimis, joi, PSnews.ro:

„Ca urmare a măsurilor specifice întreprinse de către Serviciul Român de Informații, prin sentința nr. 2474 din 1 septembrie 2016, Curtea de Apel București a dispus declararea ca persoană indezirabilă pentru România a cetăţeanului irakian H.R.S.H., pentru o perioadă de 10 ani.

H.R.S.H. a intrat în atenția Serviciului nostru în cursul anului 2013, la scurt timp după sosirea în România în baza unei vize de studii.

În urma măsurilor informativ-operative întreprinse la nivelul SRI s-a stabilit că suspectul a derulat activități care, potrivit cadrului legal în domeniul antiterorism, constituie riscuri și amenințări la adresa securității naționale.

Concret, acesta s-a remarcat printr-un profil religios radical, manifestând în repetate rânduri intoleranţă faţă de occidentali şi musulmanii şiiţi, derulând activităţi de propagandă menite să atragă coreligionari din ţara noastră spre ideologia jihadistă / ideologia DAESH.

La propunerea SRI, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti care, în conformitate cu dispoziţiile art. 86 alin. 3 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 194/12.12.2002, privind regimul străinilor în România, a dispus măsura declarării ca indezirabil a celui în cauză, pentru implicarea în fapte care, potrivit art. 3 lit. „i” şi „l” din Legea 51/1991 (republicată), constituie ameninţări la adresa securităţii naţionale. Ca urmare a sentinţei Curții de Apel București, cetățeanul străin a fost luat în custodie publică, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne – Inspectoratul General pentru Imigrări, în vederea îndepărtării de pe teritoriul național.

SRI, în calitate de autoritate națională în domeniul prevenirii și combaterii terorismului, are ca misiune prioritară prevenirea oricăror riscuri și amenințări pe profil antiterorist, cooperând în acest sens cu celelalte instituții din cadrul SNPCT, precum și cu partenerii externi.

Pentru completarea și verificarea informațiilor, monitorizarea și derularea de măsuri specifice asupra suspectului, SRI a cooperat cu Inspectoratul General pentru Imigrări din cadrul MAI”.

1 comentariu la “Irakian găsit indezirabil de SRI și EXPULZAT din România FOTO

  1. Si la noi în Bucuresti există se spune unu Isawi care si el pe periculor si vrea sw zice s-ar ocupa cu prostituție. Si are un restaurant. Nu se stie dacă acolo se găteste si chinezi morți din mafia chineză, chiar nu se stie asta. Dar cine a verificat ca să mă poată contrazice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *