Skip to content
Politică

Irakieni, prinși încercând să treacă ILEGAL granița în România

www.evz.ro

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, duminică, o migrație ilegală pe un drum național din județul Constanța, în zona de frontieră de lângă Mânăstirea Dervent.

Polițiștii au sesizat două vehicule în care se aflau 6 cetățeni irakieni și patru cetățeni bulgari care aveau rolul de călăuză pentru imigranți. Aceștia trebuiau să transporte irakienii până în Germania, potrivit comunicatului Poliției Române de Frontieră, de pe site-ul politiadefrontiera.ro

Cei 6 imigranți irakienei, cu vârste cuprinse între 5 și 39 de ani, au  trecut ilegal frontiera cu Republica Bulgaria ajutați de cei patru bulgari, cu vârste în jur de 26-30 de ani, să intre în România prin P.T.F Ostrov cu două mașini înregistrate în Republica Bulgaria.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de „trecerea frauduloasă a frontierei prin intrarea în ţară”, respectiv „trafic de migranţi”.

Autoturismele bulgarilor au fost ridicate, iar cetățenii bulgari se vor prezenta pentru audieri unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Cetățenii irakieni vor fi predați autorităților bulgare conform protocolului româno-bulgar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *