Skip to content
Coronavirus

Iranul cere de urgenţă 5 miliarde de dolari de la FMI pentru a putea lupta cu coronavirusul

Ziarul Argesenilor

Iranul a cerut finanţare de urgenţă de la Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru a putea contracara epidemia de coronavirus, a anunţat joi ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, transmite Reuters.

Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, „a declarat că ţările afectate de COVID-19 vor fi sprijinite via Instrumentul de finanţare rapidă. Banca noastră Centrală a solicitat acces imediat la această facilitate„, a scris Mohammad Javad Zarif pe contul său de Twitter.

La rândul său, guvernatorul Băncii Centrale a Iranului, Abdolnaser Hemmati, a scris pe pagina sa de Instagram că „într-o scrisoare adresată directorului FMI, am solicitat cinci miliarde de dolari de la Instrumentul de finanţare rapidă pentru a ajuta la lupta noastră împotriva coronavirusului”.

În Iran s-au înregistrat peste 8.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus şi peste 350 de morţi. În ultimele zile, autorităţile iraniene şi-au multiplicat apelurile către populaţie, recomandându-le oamenilor să evite călătoriile, în special cu ocazia marcării Anului Nou iranian, pe 20 martie. scrie Agerpres.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *