Skip to content
Internațional

Iranul susține că are probe ”irefutabile” care arată că drona americană i-a încălcat spaţiul aerian

Twitter

Iranul dispune de probe ”irefutabile” care arată că drona pe care a doborât-o joi a intrat în spaţiul său aerian, contrar afirmaţiilor Washingtonului, a anunţat vineri, într-un comunicat, Ministerul iranian de Externe, relatează AFP, citat de News.ro.

În noaptea de joi spre vineri, adjunctul ministrului iranian de Externe Abbas Araghchi a ”protestat energic”, într-o convorbire la telefon, pe lângă ambasadorul Elveţiei la Teheran – care reprezintă interesele americane -, după acest incident şi i-a transmis că ”există probe irefutabile cu privire la faptul că drona a încălcat spaţiul aerian iranian”, se arată în comunicat.

Fragmente din dronă au fost găsite chiar în apele teritoriale ale Iranului”, i-a spus Araghchi interlocutorului său, Markus Leitner, în ”acest apel telefonic de urgenţă”, precizează ministerul.

Domnul Araghchi a îndemnat forţele americane să respecte frontierele maritime şi aeriene ale Iranului”, subliniind că ”aceasta nu este prima oară când americanii” încalcă în acest fel teritoriul iranian, adaugă Teheranul.

Acest lucru s-a întâmplat în mai multe rânduri anterior”, subliniază ministerul.

Diplomatul iranian a repetat că Iranul ”nu caută războiul” şi a avertizat ”forţele americane împotriva oricărei măsuri necugetate în regiune”, adăugând că Teheranul îşi va apăra ”în mod hotărât teritoriul de orice agresiune”.

Leitner, care s-a angajat ”să transmită imediat” mesajul iranian Guvernului american, a fost ”invitat să se prezinte vineri la (sediul) Ministerului Afacerilor Externe pentru a primi detalii despre incident”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *