Iranul îi convoacă pe ambasadorii britanic, francez și german

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: unsplash

Ministerul iranian de Externe i-a convocat, duminică, pe ambasadorii britanic, francez și german, relatează agenția iraniană de știri Labour News Agency, citată de Sky News.

Ministerul va pune întrebări despre ceea ce numește „poziția iresponsabilă” a acestora cu privire la loviturile Teheranului asupra Israelului.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat că Franța s-a numărat printre țările care au ajutat Israelul să se apere împotriva atacului lansat de Iran noaptea trecută, relatează Reuters, potrivit Times of Israel.

„Franța are o tehnologie foarte bună, avioane, radare – și știu că au contribuit la patrularea spațiului aerian”, a declarat Hagari, precizând că nu are detalii exacte dacă avioanele franceze au doborât vreuna dintre rachetele lansate de Iran.

Oficialii israelieni au declarat în această dimineață că Statele Unite, Marea Britanie și Iordania au contribuit, de asemenea, la interceptarea valului masiv de drone pe care Iranul l-a lansat asupra Israelului în cursul nopții.

Marea Britanie a trimis avioane în Cipru pentru a elibera avioanele americane dintr-o misiune comună împotriva Statului Islamic în Irak și Siria, astfel încât acestea să poată ajuta Israelul, scrie Sky News.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: