Ireal! Consilierul Elenei Lasconi, plătit cu 16.000 de euro pe lună

Elena Lasconi, sursa foto: Facebook

Un nou scandal s-a iscat în interiorul USR. Potrivit unor surse politice, consilierul George Rîpă primește 16.000 de euro lunar pentru a o sfătui pe șefa USR în campania pentru Palatul Cotroceni.

Unii membrii din partid consideră că suma este una exagerată, iar fondurile pentru salariul consilierului ar veni din subvenția publică acordată partidului, potrivit jurnaluldearges.ro

Contractul de consultanță a fost încheiat la finalul lunii iulie între USR și firma lui Rîpă. Șeful de campanie al Elenei Lasconi, Lucian Viziteu, a afirmat că el l-a selectat pe George Rîpă în urma unor discuții avute în interiorul partidului. Conform acestui contract, care este valabil până la sfârșitul anului, Rîpă se obligă să furnizeze strategia politică și strategia de comunicare.

Cine este George Rîpă

Amintim că PS News a scris despre faptul că George Rîpă este un consultant politic care s-a făcut remarcat pe la mai multe televiziuni. Din numeroasele sale intervenții și comentarii scrise pe Facebook, reiese că are o viziune politică foarte apropiată de extrema dreaptă și conservatorii europeni. Acesta a publicat mai multe articole pe site-ul inliniedreapta.net, care se prezintă ca fiind „o platformă de principii conservatoare”.

Sursa foto: George Rîpă

Din mesajele publicate recent pe Facebook, reiese că Rîpă o compară pe Kamala Harris cu liderii comuniști. Acesta este foarte supărat pe planul economic prezentat de Harris, care ar vrea să construiască noi case sau să crească taxele pentru veniturile mari.

„Abia aștept să văd contorsiunea jurnaliștilor / comentatorilor / experților români care vor explica grav că plafonarea prețurilor era rea în perioada comunistă, e rea când o face Ciolacu, dar e bună când o promite Kamala”, scrie Rîpă.

Consultantul politic este evident un mare susținător al lui Donald Trump. Rămâne de văzut dacă Lasconi este de acord cu consultantul său politic și o consideră pe Harris o comunistă.

Tendințele naționaliste și de extrema dreaptă ale Elenei Lasconi au acum o explicație tocmai prin colaborarea cu George Rîpă. Elena Lasconi nu pierde nicio ocazie să apară la slujbe religioase sau să joace rolul de mare patriot îndrăgostit de România. Influențele naționalismului lui George Rîpă sunt ușor de identificat în comportamentul lui Lasconi. Misiunea lui Rîpă pare a fi aceea de a o apropia pe Lasconi de electoratul naționalist, ultra-religios, tradițional și cu un nivel de studii scăzut.

În 2022, George Rîpă îi bănuia de război hibrid pe cei de la MOL pentru că măriseră prețul carburanților. Pentru consultantul USR-ist, orice companie care mărește prețurile face război hibrid în România.

* PS News l-a contactat pe George Rîpă, dar până la momentul redactării acestui articol nu a răspuns. Nici USR nu a răspuns solicitării noastre.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: