Skip to content
Politică

Irimescu susține promovarea produselor românești: „Este foarte important să încurajăm prezenţa produselor româneşti”

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat, în cursul zilei de marți, prezent la Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor, că va susține proiectul de lege privind comercializarea produselor alimentare.

„Susţinem această lege, este foarte important să încurajăm prezenţa produselor româneşti în magazine. Acum, sigur, că e 51- 52 -50 – 49%, e o chestiune de nuanţă. Foarte important este să încurajăm producătorii noştri, să se regăsească cât mai mult în hipermarketuri. Este important ca acest act legislativ să nu creeze tensiuni, ci să reglementeze lucrurile în sistem, iar consumatorul şi producătorul să nu fie afectaţi”, a spus Irimescu

Mai mult, acesta a adăugat și că în perioada de criză producătorul este cel mai afectat iar acest lucru se vede încă pe piaţa laptelui, unde criza persistă, iar în acest context consideră că iniţiativa legislativă este bine-venită.

Comisia pentru agricultură a Camerei Deputaţilor a dat marţi raport de adoptare proiectului de lege privind comercializarea produselor alimentare, potrivit căruia magazinele mari vor fi obligate să se aprovizioneze cu produse alimentare pe lanţul scurt, iar supermarketurile vor funcţiona în continuare şi în weekend.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *