Skip to content
Politică

Ironia zilei: Ponta, invitat să intre în PMP / EXCLUSIV

ziarelive.ro + rador.ro

Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează ironia zilei: fostul premier Victor Ponta a primit deja o invitație să intre în Partidul Mișcarea Populară (PMP), în cazul în care se va rupe de actualul lider al PSD, Liviu Dragnea.

Declarația a fost făcută miercuri pentru PSnews.ro de către Valeriu Steriu, co-președinte executiv al PMP.

Mai întâi, l-am întrebat pe Steriu dacă este viabilă ipoteza mediatică potrivit căreia Ponta ar putea suna adunarea pentru foștii UNPR-iști aflați astăzi în partidu lui Băsescu.

„Eu vă zic că în PMP e liniște și construcție. Atât. Nu avem niciun fel de contact cu domnul Ponta – nici eu n-am mai vorbit, ca și domnul Dragnea, de foartă multă vreme cu Victor. Deci, din acest punct de vedere, urmăresc ca și dumneavoastră, ca spectator – nu mă amestec în treburile altui partid -, dar în PMP e liniște”, a dat asigurări deputatul PMP.

La insistențele noastre (ce s-ar întâmpla dacă Ponta le-ar promite UNPR-iștilor reînvierea gloriei din guvernarea PSD+UNPR+ALDE), Valeriu Steriu a replicat în aceeași notă: „Nu știu despre care glorie vorbiți. Am avut o conducere anterioară a partidului care a fost, într-o măsură mai mare sau mai mică, implicată în guvernul Ponta. Dar, practic, noi am avut o susținere parlamentară la vremea respectivă și domnul Oprea a fost membru al Guvernului. Între timp, partidul a fuzionat, suntem în finalizarea procesului de fuziune și nu ne mână nostalgiile politice, deocamdată”.

Și totuși: dacă Victor Ponta ar întreprinde măsuri concrete în acest sens? L-ar refuza foștii progresiști?

„Repet: nu ne ducem în aventuri politice. Avem un partid la care muncim să îl întărim ca structuri, în teritoriu. Avem un calendar de conferințe, de Congres și cred că acestea sunt în clipa de față lucrurile care arată starea de spirit din PMP”, a răspuns Valeriu Steriu.

În linii mari, chestorul Camerei Deputaților s-a arătat sceptic asupra posibilității de scindare a Partidului Social Democrat, dar a lansat invitația ca Ponta să vină în PMP cu eventuala lui formațiune nou-înființată.

„Mă îndoiesc că în clipa de față un partid de la guvernare are în intenție să-și rupă o facțiune ca să iasă din afara guvernării – ar fi o chestie inedită în România”.

„Nu știu cât de binecunoscut este (conflictul Dragnea-Ponta – n.r.), câtă vreme ei au fost unul președinte (la PSD – n.r.), iar celălalt președinte executiv. Deci și-au împărțit funcțiile, au guvernat împreună. E o treabă de moment. Am văzut și reacția domnului Dragnea și în mare sunt de acord – am văzut că i-a oferit un anumit loc în partid, cât și în Parlament. Și bănuiesc că lucrurile pleacă și de la nemulțumiri legate de funcții – nu altceva.

În egală măsură, vă pot spune că pe noi nu ne-a căutat nimeni. Dacă se hotărăsc într-o anumită măsură să rupă o facțiune și să vină spre PMP, putem analiza dacă pot fi viitorii noștri colegi. PMP-ul este un partid în construcție, care a absorbit în trecut UNPR-ul, care și el la rândul lui absorbise PPDD-ul. Deci putem spune că ne-am așezat la drum și avem în clipa de față – ca un partid tânăr – scoruri destul de încurajatoare. Mă îndoiesc că o facțiune ruptă din PSD poate avea mai mult decât 6% în Parlament, cum avem noi astăzi, a încheiat Steriu, condescendent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *