Skip to content
Politică

Isărescu bate cu pumnu-n masă: Intrarea României în zona euro este o obligație!

ordineazilei.ro

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, bate cu pumnul în masă în ceea ce privește intrarea țării noastre în zona euro.

Intrarea României în zona euro ”nu este o opţiune, este o obligaţie’‘, a afirmat joi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, el punctând însă că acest pas trebuie făcut cu atenţie, doar când ţara noastră, „o ţară cu mari discrepanţe”, îndeplineşte anumite condiţii.

„Bucureştiul… să ştiţi că, dacă s-ar decupa, să zic, Ilfovul poate să intre în maxim un an şi jumătate sau doi ani. Cam toate condiţiile sunt îndeplinite pentru Bucureşti şi zona Ilfov”, a spus guvernatorul Băncii Naţionale a României, care a detaliat că această parte a ţării ar avea PIB-ul pe cap de locuitor şi puterea de cumpărare adecvate. Totuşi, a punctat el, România este „o ţară cu mari discrepanţe, cu infrastructuri care nu se leagă”. „E o problemă majoră”, a opinat Isărescu, prezent la Mamaia, la „Black Sea and Balkans Security Forum”.

Întrebat despre perspectiva intrării ţării noastre în zona euro, el a subliniat că „intrarea în zona euro nu este o opţiune, este o obligaţie”.

„Nu s-a stabilit un termen. În ceea ce priveşte rapiditatea, este şi o decizie politică”, a nuanţat Mugur Isărescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *