Skip to content
Economie Politică

Isărescu, despre majorarea pensiilor: Când economia creşte cu 4%, nu poate să crească ceva cu 40%. Nu trebuie să faci obsesii pe cifre biblice

Inquam Photos / George Calin
" "

Guvernatorul Mugur Isărescu consideră că nu poate să crească ceva cu 40%, atunci când economia creşte cu 4%. Comentariile sale fac referire la noua lege a pensiilor, care prevede o majorare cu 40% a punctului de pensie din septembrie 2020.

E un consens că pensiile trebuie să crească. Problema este procentul. Eu nu cred că trebuie să faci obsesii pe cifre biblice, dacă nu vrem să rătăcim vreo 40 de ani printr-un deşert financiar… Hai să fim serioşi cu cifrele! Aici nu este decât soluţie politică. Când economia creşte cu 4%, nu poate să crească ceva cu 40%. Nu e ceva marginal, e jumătate din populaţia ţării. Soluţia este dificilă, dar este politică”, a declarat Mugur Isărescu, în cadrul unui briefing de presă, citat de adevarul.ro.

" "

 

3 comentarii la “Isărescu, despre majorarea pensiilor: Când economia creşte cu 4%, nu poate să crească ceva cu 40%. Nu trebuie să faci obsesii pe cifre biblice

  1. @ Remarcați și că guvernatorul Isărescu este și printre cei care a vorbit de cele mai multe ori despre ,,falimentul politicii”, ?

  2. @ Deci, zicea guvernatorul Isărescu despre ,,falimentul politicii și al clasei politice”, cu Paleologu, cu Ciutacu, etc., ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *