Skip to content
Politică

Bombă în dosarul Rompetrol: Isărescu și Năstase, printre cei acuzați de DIICOT

Bombă în dosarul Rompetrol. Ordonanţa finală pentru începerea urmăririi penale pune în discuţie rolul jucat de Guvernul Mugur Isărescu în privatizarea companiei Petromidia.

Procurorii DIICOT susţin că Executivul condus la acea vreme de Isărescu nu a acţionat în interersul statului român ci în cel al lui Dinu Patriciu, potrivit b1.ro.

Între timp, ministrul Victor Grigorescu a anunţat că ministerul Energiei a devenit parte civilă în dosar.

“Guvernul României şi Fondul Proprietăţii Statului, în loc să acţioneze în interesul statului român, în conformitate cu obligaţiile constituţionale şi legale, au acţionat exclusiv în interesul lui Patriciu Dan Costache”, asta afirmă procurorii DIICOT.

DIICOT îi acuză aşadar în dosarul Rompetrol pe Mugur Isărescu, Adrian Năstase şi alţi înalţi demnitari că au facut jocurile grupului infracțional al lui Dinu Patriciu.

Procurorii cercetează două aspecte ale dosarului Rompetrol. Este vorba de privatizarea și stergerea datoriilor către stat.

Până acum însă, Mugur Isărescu nu are nicio calitate oficială în acest dosar.

Pe de altă parte, ministrul Energiei, Victor Georgescu, a anunţat că instituţia pe care o conduce s-a constituit parte civilă în dosar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *